32- til 64-Bit Migration

32- til 64-Bit Migration


Betegnelsene 32-bit og 64-bit ofte brukes feil på grunn av måten de er vant til markedet operativsystemer. Microsoft, Ubuntu og andre GNU / Linux-distribusjoner selge 32-bits og 64-bits versjoner av sine operativsystemer. Men det er ikke det operativsystemet som er en 32-bit eller 64-bit. Betegnelsene 32-bit og 64-bit faktisk refererer til mengden av bits prosessor et håndtak i sin klokkesyklus. Dette er viktig, som du ikke bare kan oppnå fordelene med 64-bits databehandling ved hjelp av et annet operativsystem.

Historie

64-bits databehandling har eksistert siden 1970-tallet for å drive superdatamaskiner av denne tidsperioden. Siden 2003 har disse prosessorene blitt brukt i mer avanserte personlige datamaskiner. Flere nylig, de har blitt en standard i de fleste PC-er som selges i forbrukermarkedet. 32-bits prosessorer har også eksistert siden 1970-tallet, men har gjort sin vei inn i forbrukermarkedet mye raskere enn 64-bits prosessorer. De fleste hjem og forretninger datamaskiner fra 1983 til 2003 støttet seg på 32-bits prosessorer.

fordeler

En 64-bits prosessor er i stand til å holde to ganger så mange databiter som en 32-bits prosessor (referert til som den minneadresse lengde). Den økte prosessorkapasitet gjør også datamaskinen til å strekke seg 4 GB RAM. 32-bits maskiner kan utnytte bare opp til 4 GB, slik at en 64-bits datamaskinen vil være raskere og mer kraftig som følge av den økte RAM, så vel.

ulempene

Migrering til en 64-bits arkitektur kan virke som en god beslutning; Det er imidlertid visse ulemper. Operativsystemet må oppgraderes fordi ulike versjoner brukes til å kjøre 32-bits og 64-bits arkitekturer. Dessuten vil ingen drivere skrevet for 32-bit arkitektur arbeide med 64-bits prosessor, og enkelte 32-bit programmer kan faktisk kjøre saktere hvis installert i et 64-bits miljø.

hardware Migration

Å migrere til et 64-bits arkitektur, må du først kjøpe en 64-bits prosessor som fungerer med ditt hovedkort. I tillegg bør du ha minst 2 GB RAM. Når disse er installert, vil du være i stand til å overføre operativsystem og programvare; men bør det bemerkes at andre hardware kanskje må oppgraderes avhengig av hvilket operativsystem du bruker. For eksempel krever Microsoft Windows 7 16 GB harddiskplass for 32-bit versjonen av operativsystemet, og 64-bit-versjonen krever minst 20 GB ledig plass på harddisken.

programvare Overføring

Å arbeide i et 64-bits miljø, må du oppgradere operativsystemet til en 64-bit versjon. I tillegg til oppgradering av operativsystemet, må du oppdatere alle enhetsdrivere fordi drivere skrevet for en 32-bits arkitektur ikke vil fungere i et 64-bits miljø. For å bruke bestemt programvare, må du kanskje oppgradere dem, også. De fleste operativsystemer vil tillate deg å kjøre eldre programvare i ditt nye miljø; derimot, kan de faktisk kjøre saktere i enkelte tilfeller, så det er best å oppgradere viktige søknader til 64-bits miljø når det er mulig.