Alternativer til Mbox

Mbox er en postkasse format, opprinnelig utviklet for UNIX-systemer, som er utviklet for å lagre e-postmeldinger i en lett-å-lese tekstfil, med hver e-post som begynner med en "Fra" linje for å skille den fra den neste e-post. Den linjen begynner alltid med "From" (inkludert den endelige plass), og kan ha flere tegn følgende. Selv om mbox-formatet har mange fordeler, har noen iboende ulemper bedt bruk av alternativer.

Fordeler

Blant de mange fordeler til mbox format er dens enkelhet. Fordi hver postkasse er en enkel tekstfil, er postkassen lesbar. Denne enkelheten gjør det også relativt enkelt å reparere en korrupt mbox-fil ved å åpne den i et tekstredigeringsprogram, finne den korrupte delen og slette den. Denne enkelheten, så vel som dens UNIX opprinnelse, har bidratt til å gjøre mbox en allestedsnærværende format. Mange e-postprogrammer som ikke bruker mbox som sitt opprinnelige format har fortsatt muligheten til å importere og eksportere mbox filer.

ulemper

Selv om mbox format mange fordeler er utledet fra sin iboende enkelhet, sine ulemper er ofte et biprodukt av den samme enkelhet. For eksempel, siden hver e-post i en mbox er differensiert etter en enkel "Fra" -linjen, omsorg må utøves for å sikre at linjen er unikt nok til å ikke være oppstått i kroppen av en e-post. Hvis en setning i kroppen av en e-post begynte med det samme sekvens av bokstaver som "Fra" linje, vil e-postklienten feilaktig tror at det å være starten på en ny e-post. Siden alle e-postene er lagret i en enkelt tekstfil, må en postkasse også låses når den er i bruk for å forhindre flere, samtidige prosesser kommer i konflikt med hverandre, og ødelegge postkassen.

maildir

Maildir er et vanlig alternativ til MBOX. Snarere enn å bruke en enkelt tekstfil for hver postkasse, Maildir postkasser er kataloger på brukerens harddisk. I hver katalog, eller postkasse, bor hver e-post som en individuell tekstfil. Som mbox, dette gjør det svært enkelt å åpne, lese og forstå en maildir postkasse. I motsetning til mbox, fordi hver e-post er en egen fil, er det ikke nødvendig å låse hele postkassen når ulike prosessene er tilgang til det.

database

En database er en annen vanlig alternativ til MBOX. Snarere enn å lagre e-post i tekstfiler, blir alle e-poster som er lagret i en database. Noen e-postprogrammer bruker en monolittisk database som inneholder e-poster for alle brukerens postkasser. Andre programmer bruker en individuell database for hver postkasse. Fordi hver e-post er en post i databasen, i motsetning til mbox, det er ingen problemer med å skille de enkelte e-poster. Mens mbox og maildir begge krever en mekanisme for å indeksere e-post for å søke, for søking og gjenfinning er en iboende styrken i databaser.