Arbeidsdeling for en DBA

Arbeidsdeling for en DBA


Den arbeidsdeling for en DBA, eller Database Administrator, refererer til de oppgaver som denne personen har ansvar for, og hvordan (eller hvem) de er delegert. På grunn av at vedlikehold og oppgradering av en database er ofte et stort prosjekt, er mange personer som trengs for å oppfylle rollen effektivt. Hver person kan bare ha en viss grad av tilgang til databasen, vanligvis etterlater full tilgang til en sentral administrator.

plikter

En database administrator vil generelt ha en rekke oppgaver til enten delegere til andre fagfolk eller til å foreta seg. Disse oppgavene vil omfatte feilsøking (svare på eller håndtere problemer som kan oppstå i systemet), ytelsesoptimalisering (noe som gjør at databasen går så smidig som mulig, eller er i stand til å bli bedre), database, oppstart og avslutning (den grunnleggende funksjon av denne rollen) og systemsikkerhet (beskyttelse mot interne og eksterne trusler). Delegere disse og andre funksjoner er et klart must for enhver institusjon ved hjelp av en stor database. Å gi alle disse oppgavene til en person er kjent som en "sikkerhets rødt flagg" og inviterer problemer i fremtiden.

Fordeler med Segregering

Den arbeidsdelingen er å foretrekke alternativ for bedrifter og revisorer for et par grunner --- hovedsakelig å gjøre med enten utilsiktet eller bevisst feil. En enkelt database administrator ville ha en stor kontroll over et system database, mens delegere jobben sin flere oppgaver sprer ansvar, og derfor tilgangsnivået, over et bredt spekter av personell. Dette gjør utilsiktede feil lettere å få øye på; en feil er sannsynlig å negativt påvirke en annen person, som fører til en raskere realisering at noe har gått galt. Segregerende oppgaver gjør også bevisst svindel vanskeligere, som en slik hendelse ville trenge sammensvergelser av flere medlemmer for å lykkes.

administrator Controls

Betjeningsorganer på den sentrale databasen administrator er viktig, da det ikke ville være verdt å gå gjennom bryet med delegasjon for sikkerhet når en enkelt person kan omgå disse kontrollene. Restriksjoner må plasseres på administrator for å sikre integriteten til databasen. For eksempel kan du ha en annen individuell vurdering enhver og alle oppdaterer administrator gjør til databasen. Andre kontroller bør omfatte kun lesetilgang når det kommer til dag-til-dag driften av databasen og andre viktige funksjoner (dvs. bevegelse av produksjon, tekstskriving). Bare i nødstilfeller bør en databaseadministrator bli gitt full ubegrenset tilgang.