Ati 4670 skjermkort HDMI Lyd Opsjoner

ATI 4670, også kjent som Radeon 4670, er en mid-range skjermkort utformet for å gi forbedret grafikk til stasjonære PC-er. Men kortet behandler også digital lydinformasjon. Det finnes en rekke måter den kan overføre dette audiodata. Den ene er gjennom High-Definition Multimedia Interface (HDMI). Mens 4670 tilbyr en rekke HDMI lyd alternativer, har det også en rekke restriksjoner. Forstå disse vil hjelpe potensielle kjøpere avgjøre om 4670 er riktig for dem, og vil tillate nåværende eierne å få mest mulig ut av sine 4670.

Surroundlyd

4670 støtter flerkanals surround-lyd opptil formatere 7.1. Jo høyere formatet de mer forskjellige deler av audio kan tilordnes til forskjellige høyttalere. For eksempel, i format 1.0, også kjent som mono, kommer nøyaktig samme lyden ut av hver høyttaler, mens i 2.0, stereo, kan høyre og venstre høyttalere hvert spille en annen del av lyden. 7.1 åpner for at lyden skal bli brutt ned mellom åtte forskjellige høyttalerne. Dette gjør at innholdsskapere til å lage forskjellige lyder kommer fra forskjellige retninger, nok til å fullstendig omgi deg med høyttalere, derav begrepet "surround sound".

lydformater

Ifølge AMD, ATI overordnede aksjeselskap, er HDMI-støtte 4670 er kompatibel med fire forskjellige lydfilformater. Dette er AAC, PCM, DTS, og AC-3. AAC er filen mest brukt for filer lastet ned fra iTunes. PCM er standard form av lyd som brukes i CD-er, DVD-er og Blu-ray-plater. DTS-filer er et proprietært format laget av selskapet DTS spesielt for surroundlyd innhold. AC-3 er et format utviklet av Dolby selskapet til bruk i Dolby Surround Digitale produkter og noen DVDer og HDTV.

Lyd og bilde

Til tross for sin primære funksjon som en grafikkprosessor (GPU) i 4670 kommer med en innebygd lydkontroller. Dette betyr at på samme måte som kortet avlaster hovedprosessoren av byrden av å kjøre grafikkintensive programmer, kan det lindre datamaskinens hoved lydstyreenhet av behovet for å behandle all lyden forbundet med disse programmene. En annen fordel med 4670 HDMI-kompatibilitet er at HDMI bærer både lyd og video, slik at brukerne kan overføre alle data de trenger til en ekstern komponent, for eksempel en HDTV med bare én kabel.

betraktninger

Den 4670 kan bare overføre video informasjon via HDMI til skjermer med oppløsning på 1920 x 1080 eller lavere. Hvis du prøver å koble 4670 til en skjerm med høyere oppløsning, kan lyden virke ordentlig, men videoen ikke fungerer i det hele tatt.