Backup Strategier for Home

Hvis du lagrer dine dokumenter, bilder og hjemmevideoer på datamaskinen, bør du ha noen form for backup plan på plass. Harddisker mislykkes og katastrofer skje. Uten en sikkerhetskopi av dine data, er du i fare for å miste dem alle viktige første bildene av babyen din, viktige dokumenter og videoer du brukt timer redigering.

Separate data og applikasjoner

For å lette sikkerhetskopieringen, er det en god idé å ha en egen harddisk, eller i det minste en egen partisjon, for dine data. Operativsystemet og programmene kan installeres på nytt hvis det er en katastrofal hendelse, forårsaker at dataene skal helt tapt. En egen harddisk vil bevare dine data hvis harddisken operativsystemet svikter. En egen partisjon vil gjøre det lettere å organisere backup og gjør det mulig å installere operativsystemet uten å skade dataene.

Du kan opprette separate partisjoner når du installerer Windows, eller du kan bruke et program som Partition Magic (se Ressurser) for å opprette separate partisjoner. Når du har opprettet en datapartisjoner, bør du alltid lagre dine data på datapartisjonen, men installerer programvare på operativsystemet partisjonen.

disk Image

Det finnes ulike måter å faktisk sikkerhetskopiere dataene dine. En måte er ved å opprette en disk image. En disk image er en fil som inneholder en nøyaktig kopi av harddisken eller partisjoner, holdt på en harddisk eller flyttbare medier. Du trenger programvare som Norton Ghost (se Ressurser) for å lage bildet. Ikke bare vil disk programvaren lar deg lage en enkelt disk image, noen av dem også tillate deg å lage en tidsplan for sikkerhetskopiering.

Flyttbare medier eller ekstern harddisk

Hvis du har bare visse kataloger som krever sikkerhetskopier, og filene dine får plass på ett eller to CDer eller DVDer, kan du bare bruke flyttbare medier for en backup-løsning. Dette er ikke en automatisert prosedyre, så du blir nødt til å lage backup på en jevnlig basis.

Hvis du bruker en ekstern harddisk eller en backup partisjon, kan du bruke en programvareløsning som Windows-verktøy NTBackup. Dette verktøyet lar deg planlegge daglige eller ukentlige sikkerhetskopier og spesifisere hvilke mapper og dokumenter å sikkerhetskopiere.

Online backup-løsninger

Ovennevnte backup er greit for feil på harddisken, men hvis du har en brann eller en flom, bør du ha en kopi av viktige data som er lagret på en ekstern plassering. Hvis du bruker CD-er og DVD-er, kan du bare beholde en kopi av diskene i et avsidesliggende sted, for eksempel safe.

For en mer sikker off-site backup-løsning, kan du se på online backup tjenester som Mozy (se Ressurser). Disse nettstedene har en månedlig backup avgift, men er garantert å sikkert lagre filene dine. Du bare laster ned et lite verktøy og bruke den til å planlegge sikkerhetskopiering. Kopier av hver backup lagres for en bestemt tidsperiode, slik at du har flere versjoner å velge mellom når utvinning er nødvendig.