Best Practices for en PowerPoint-presentasjon

Best Practices for en PowerPoint-presentasjon


Microsofts PowerPoint-programvare lar brukerne lage sine egne digitale presentasjoner. Etter å sette tekst og bilder på lysbilder, kan brukerne lagre dem som en presentasjonsfilen og vise det til et publikum. Men bare fordi PowerPoint gir brukerne en rekke digitale verktøy betyr ikke at det kan skape en effektiv presentasjon for deg. En kombinasjon av god forskning, effektive verbal levering ferdigheter og godt planlagt lysbilder er nødvendig å wow et publikum med en PowerPoint-presentasjon.

Preparat

Forberedelse er det beste verktøyet for å levere en effektiv PowerPoint-presentasjon. Gjør grundige undersøkelser om emnet og kjøre gjennom lysbildene flere ganger før presentere. Lag snakker poeng på notatkort; bruke lysbilder som et visuelt hjelpemiddel for de viktigste punktene i talen. Du må aldri stole utelukkende på PowerPoint-lysbilder til å levere informasjon til et publikum: det er din jobb. Øv hvordan du vil bruke lysbilder til å supplere det du sier.

Tekst

Når det kommer til hvert lysbilde tekst, er mindre mer. Hold lysbilder til seks poeng maksimum. Hvis mulig, holde hver av disse peker på seks ord på de fleste. Teksten i en PowerPoint-lysbilde bør supplere diskusjon; aldri overbelaste lysbilder med tekst. Unngå å gjenta hva som er på hvert lysbilde. I stedet bruker lysbildetekst som en disposisjon som du vil utvide på under en presentasjon.

Bilder og animasjon

Bilder kan være et nyttig hjelpemiddel. Imidlertid kan overforbruk av bilder lage en PowerPoint-presentasjon vises uprofesjonelt. Det kan også distrahere publikum fra hva du sier. Bruk bilder med måte. Bruk bilder bare hvis de direkte er knyttet til diskusjon; aldri bruke dem som fyllstoff. Hold det til ett bilde per lysbilde. Hvis du bestemmer deg for at lysbildet animasjoner er nødvendig, holde dem lett og enkel. For mange animasjoner vil distrahere publikum fra din viktigste punktene.

Konsistens

Formatet og stil på hvert lysbilde er opp til deg. Men uansett hva malen du velger å bruke, holde det konsekvent. Alle skrifttyper og lysbilder bør se det samme; ikke mikse og matche skrifttyper og stiler. Sørg for at raset stil og skrifttype du velger er lesbar og lett på øynene.