Computer sikkerhetsproblem Support Program

Computer sikkerhetsproblem Support Program


sårbarhets Computer støtte programmer er laget for å hjelpe til med systemet og nettverkssikkerhet, for å minimere sammenbrudd forårsaket av svakheter. Datasårbarheter er situasjoner som gir tilgang til viktige data av mennesker eller programvare som ikke skal ha tilgang. Ledelse og støttetiltak har blitt utviklet av det amerikanske National Cyber ​​Security Division, samt av private selskaper som spesialiserer seg på datasikkerhet utbyggingsløsninger.

National Sjekkliste Program Repository

DHS National Cyber ​​Security Division har sponset The National Vulnerability Database, som inkluderer The National Sjekkliste Program (NCP). Som definert av NIST SP 800-70 Rev. 1, den amerikanske regjeringen omplasserer av sikkerhetssjekklister gi retningslinjer og informasjon for alle databrukere. Sjekklistene har informasjon om hvordan du stiller inn og vedlikeholde operativsystem og applikasjon sikkerhetskonfigurasjoner. Kontaktpunktet sjekkliste depot i samsvar med sikkerhetsinnholdet Automation Protocol (SCAP), inkludert automatisk sikkerhetsverktøy ytelse.

Skannere sårbarhets

Sårbarhet Scanner er utviklet for å vurdere datamaskiner for potensielle sikkerhetstrusler og er generelt drives etter en tidsplan eller når initiert av datamaskinen bruker. Som en kjernekomponent i sårbarhetsanalyse, de vanligvis fokusere på bestemte mål, og er en viktig del av ethvert datasikkerhet styringssystem. For eksempel inneholder Windows-operativsystemet en innebygd sikkerhetsanalyse program.

Noen eksempler på datamaskinen sårbarhetsskanner programmene kan inkludere NeXpose Community Edition, Microsoft Security Compliance Manager, MS Baseline Security Analyzer, Nessus, WinUpdatesList, Attack Surface Analyzer, Belarc rådgiver og Protector Plus. Mens programmet funksjonalitet kan variere, hver sårbarhetsskanner aksjer felles, core formål å minimalisere og utrydde sårbarheter som finnes i målrettede dataområder.

Brannmurer

Den databehandling brannmur viser til en teknologisk barriere som er utviklet for å forhindre uønsket og uautorisert kommunikasjon mellom en datamaskin og andre maskiner eller nettverk. Å ha en brannmur på plass er avgjørende for å minimere faren for hackere og andre som ønsker å få tilgang til datasystemer uten brukerens viten og samtykke.

Ofte inkludert sammen med en datamaskin operativsystem, den grunnleggende brannmur legger sikkerhet mot potensielle trusler som en uautorisert hacking forsøk. Brannmurer er også ofte inkludert i antivirus og antispionprogrammer, men kan settes opp separat for mer omfattende sikkerhetsdekning. Noen eksempler på åpen kildekode brannmurer tilgjengelige kan omfatte Comodo, PCTools, Private, Jetico 1.0, Iolo, NetVeda Safety.Net, AVS Firewall og Filseclab. Noen kommersielt tilgjengelige brannmurer inkluderer Zonealarm, Outpost, Online Armor, Sunbelt, Rising, og SterJo Portable Firewall.

Alt-i-ett-sikkerhet Utilities

Designet for å håndtere mange oppgaver, har noen datamaskin sårbarhetsstøtteprogrammer blitt utviklet som suiter, for å delta konfigurere, analysere, riktig og administrere datasikkerhet. Alt-i-ett sikkerhets verktøy er spesielt nyttig for hjemmebrukere og små bedrifter hvor ressursene kan være begrenset. Noen av disse typer sikkerhets verktøy kan omfatte DiskBoss, Wizmo, Swiss File Knife, FileBot og Win32 Console ToolBox.