DVI koblingstyper

DVI koblingstyper


Digital Visual Interface (DVI) er en vanlig form for videotilkobling dag finnes på PC-maskinvare. Introdusert i 1999, har DVI-standarden ikke vært statisk i løpet av årene. Nye typer DVI-kontakter har dukket opp, og ulike kontakter har ulike evner og egenskaper. Å vite forskjellen mellom typer DVI-kontakter tilgjengelig kan bidra til å unngå inkompatibilitet.

DVI-A

Den mest uvanlige av DVI-kontakter, DVI-A støtter bare analoge signaler. Siden DVI er en digital tilkobling, bruk av DVI-A for analoge signaler noe tap poenget. DVI-A-kontakter blir derfor brukes nesten utelukkende for å koble til eldre enheter med eldre analoge tilkoblinger, for eksempel VGA. DVI-A-kontakter er lett å få øye på fordi de har bare tolv nålene.

DVI-D

DVI-D er den vanligste formen for DVI-kontakt og representerer den mest grunnleggende form av digital DVI-kontakt. Bruk DVI-D til å koble til to enheter i stand til å akseptere et digitalt signal. De har ikke muligheten til å bære et analogt signal, og derfor vil ikke jobbe med noen eldre kun analoge enheter. DVI-D-kontakter har 18 pins.

DVI-I

En annen vanlig DVI-kontakt, kombinerer DVI-I funksjonene i DVI-A og DVI-D. Det betyr at både analoge og digitale signaler kan bruke DVI-I. Denne allsidigheten gjør det enkelt å bruke, så det vil fungere med omtrent hvilken som helst skjerm kontakten vil passe. DVI-I-kontakter har også 18 nålene.

DVI Dual-Link

DVI Dual-Link er en kontakt som øker mengden av båndbredde tilgjengelig på en DVI-kontakt. Normalt båndbredden til en DVI-kontakt ville begrense oppløsningen en DVI-kontakt kan gi noe som gjør det umulig å drive en skjerm med en oppløsning høyere enn 1980x1200. DVI Dual-Link løfter denne begrensningen, noe som gjør det mulig å vise en oppløsning på 2560x1600. DVI Dual-Link-kontakter har 24 pins.

Mini-DVI / Micro-DVI

Mini og Micro-DVI-kontakter er spesielle kontakter som brukes bare med eldre Apple-maskiner og et svært lite antall bærbare PCer. Disse kontaktene er teknisk i stand til både digital og analog utgang. Men betyr deres uvanlig art de må ofte brukes med en adapter, og den type adapter kan begrense produksjonen. Disse kontaktene er nå faset ut av Apple i favør av Mini-Displayport.