Ekstern harddisk Installasjonsproblemer

Ekstern harddisk Installasjonsproblemer


Eksterne harddisker er flott for å holde styr på alle de ekstra digitale bits og bytes som holder hoper seg opp. Installasjon innebærer vanligvis ikke noe mer enn å koble stasjonen til datamaskinen og slå på strømmen. Men teknologien mislykkes oss noen ganger. Hvis du snubler over en sta en, bør noen enkle feilsøkingstips komme deg ut av knipa.

Sjekk strøm

Kontroller at harddisken er koblet til strømkilden og at det strømbryteren er i på-posisjon. De fleste eksterne harddisker har en serie med lampene på forsiden som vil fortelle deg om de får ingen strøm. Hvis lampene ikke indikerer at stasjonen er i gang, kan du ha en dårlig strømforsyning. Selv om dagens harddisker er stillegående, bør du være i stand til å høre en lyd når den er slått på. Ingen støy betyr at stasjonen ikke er på. Dette kan være symptomatisk for et strømbrudd.

Sjekk Datakabel

Hvis datakabelen har løsnet eller er ikke satt i hele veien, vil harddisken ikke bli sett av datamaskinen. Sørg for at kablene sitter godt. Som med power-indikatoren lyser, mange eksterne harddisker har lys som vil fortelle deg om datakabelen er koblet riktig. Prøv å koble harddisken til en annen kontaktsporet. Også prøve forskjellige datakabler. Hvis du er tilkoblet med en USB-kabel og harddisken har en IEEE1394 grensesnitt, prøv den forbindelse. Eller prøv en annen USB-kabel.

Reboot

Noen ganger starter fra scratch hjelper klare ting opp. Gjør dette med datamaskinen og den eksterne harddisken. Slå av datamaskinen. Når systemet slås av, slå av harddisken også. Vent noen sekunder. Starte opp den eksterne harddisken, og deretter datamaskinen.

Sjekk om systemet ser det

Når datamaskinen kjører, sjekk for å se om harddisken dukker opp i operativsystemet. Det kan være oppført under "Min datamaskin" eller vise seg som et ikon på skrivebordet, avhengig av operativsystem og konfigurasjon. Hvis stasjonen ikke er oppført, kjører den administrative program som fulgte med datamaskinen. I Windows, vil dette være den Disk Manager-programmet. På en Mac, er dette håndteres av Diskverktøy. Hvis den eksterne harddisken fortsatt ikke dukker opp her, kan du ha en dårlig eller skadet disk.

Installer nye drivere

Kontroller at drivere og systemet er oppdatert. Kjør programvareoppdatering for Windows eller Mac for å sikre at du har den nyeste versjonen av alle operativsystemfunksjoner. Pass også på at du har de nyeste driverne for den eksterne harddisken. Disse kan vanligvis finnes på produsentens nettsted.