Facebooks erklæring om rettigheter og ansvar

Hvis du har registrert deg for en gratis konto på Facebook eller vurderer å få en konto, er du pålagt å godta Facebooks erklæring om plikter og rettigheter. Mer enn 750 millioner mennesker verden over er medlemmer av Facebook som på utgivelsestidspunktet. Den erklæringen om plikter og rettigheter dekker Facebook forhold til sine brukere, inkludert medlemmer og annonsører.

Personvern og deling

Facebook har en personvernpolicy som forteller brukerne hvordan selskapet samler inn og bruker informasjon som de legger ut på nettstedet, for eksempel meldinger, bilder og videoer. Hver bruker kan konfigurere personverninnstillingene for å finne ut hvor mye informasjon hun ønsker å dele med sine venner og resten av verden. Selv om du eier alt materialet du legger ut på Facebook, gir du Facebook ikke-eksklusiv tillatelse til å bruke materialet, også referert til som "intellektuell eiendom", slik at Facebook kan vise det til andre mennesker, for eksempel dine venner når de klikker på et bilde du postet.

Sikkerhet

Facebooks erklæring om plikter og rettigheter forbyr brukere fra å sende spam og andre uautoriserte kommersielle meldinger til andre brukere. Du er heller ikke lov til å laste opp virus eller annen skadelig programkode, samt innhold som inneholder hatefullt materiale, grafisk vold eller nakenhet. Facebook forbyr brukere fra mobbing eller sjikanerende hverandre.

Sikkerhet

Når du registrerer deg for en konto på Facebook, er du forbudt fra å gi uriktige opplysninger eller sette opp en konto for noen andre uten vedkommendes tillatelse. Brukere må være minst 13 år gammel når de registrerer seg. Facebook forbyr dømt seksualforbrytere fra å få en konto, og ingen kan bruke Facebook fra et land boikottet av den amerikanske regjeringen. For å ivareta sikkerheten til kontoen din, kan du ikke dele din Facebook-passordet med noen, eller la noen andre få tilgang til kontoen din.

Reklame

Facebook leverer reklame til brukere når de logger seg på å bruke sin konto. Ifølge erklæringen, vil Facebook ikke gi brukernes personlige informasjon til annonsører. Selskapet forbeholder seg retten til å ikke identifisere kommunikasjon og betalte tjenester til sine brukere, noe som betyr at et innlegg som virker som en melding fra en venn av en venn kan faktisk være fra en annonsør å fremme et produkt eller en tjeneste. Facebook krever tredjeparts utviklere som lager applikasjoner som inneholder eller markedet alkoholrelatert innhold og annet materiale for voksne å bruke aldersbaserte restriksjoner, for å hindre at mindreårige brukere fra å se det.