Feilsøking Skriverproblemer

strøm~~POS=TRUNC Tilkoblinger

Sjekk for strøm-kilde tilkoblinger for skriveren din før du gjør noe videre feilsøking. Strømkilden skal være fullt plugget i. Noen skrivere har en LED som viser en farge for å indikere strømkilden er koblet til og en annen farge når skriveren er slått på. Hvis strømledningen er revet, må du kanskje finne en erstatning pluggen dersom den har en avtagbar forbindelse fra skriveren, eller du må ha det profesjonelt reparert hvis tilkoblingen er hard-kablet til skriveren. Sørg for utskifting pluggen er av samme wattstyrke og forsterkere eller du kan kortslutte skriveren.

Printer-til-PC

Skriveren-til-PC-kabel er det neste elementet for å sjekke. Sørg for at den er koblet riktig. Skrivere er vanligvis forbundet med enten USB-kabel eller en spesialdesignet skriverkabel som er fargekodet. Hvis disse tilkoblingene ikke er helt på plass, kan datamaskinen ikke overføre kommandoer til skriveren. Hvis skriveren er koblet til et nettverk på kontoret eller hjemme, sørg for at LAN-kabelen (den som ser ut som en telefon ledning) er riktig tilkoblet. Hvis kabelen er skadet, kan du enkelt erstatte den.

Papirstopp

Det kan være fysiske problemer knyttet til dårlig skriver. En papirstopp kan oppstå hvis papiret ikke er lagt riktig i skuffene. For større skrivere, kan dette kreve åpne flere kupé dører til du finner det fastkjørte papiret. Unngå å bruke verktøy så mye som mulig når du fjerner fastkjørt papir fordi verktøyene kan skade de mekaniske delene som dispensere eksemplarer.

Blekk

Hvis én eller flere av blekkpatronene går tom, kan skriveren ikke ut i det hele tatt. Selv om du har tenkt å skrive ut svart-hvitt-kopier og din cyan er ute, noen skrivere tvinge en "lås", slik at du ikke skader skriveren hoder. Det kan også være blekk problemer hvis du ikke bruker produsentens angitte blekkpatronene.

Vedlikehold

Skrivere krever ofte innvendig vedlikehold for å sikre riktig utgang. Hvis du får blødende farger eller forskjøvet utskrift, kan det være på tide å kjøre en selvvedlikeholdsprogram som vil rense skriveren hoder eller justere dem. Rådfør deg med bruksanvisningen og følge spesifikke instruksjoner. Ikke forsøk å utføre manuell vedlikehold annet enn å endre blekkpatroner.

programmering

Det kan være program problemer med skriveren også. Kontroller skriverprodusentens hjemmeside for kompatibilitet og mulige oppdateringer til skriverprogramvaren. Du må kanskje laste skriverens opprinnelige programvaren. Dette kan skje hvis du installerer nye drifts programmer som kanskje ikke automatisk oppdager skriveren. Sjekk også å se om skriveren er den "default" skriver er valgt ved å gå til operativsystemets kontrollpanel og velge knappen Skrivere.