Forskjellen mellom flerprosessors & Multicomputer Systems

Forskjellen mellom flerprosessors & Multicomputer Systems


Forskjellen mellom et multiprosessorsystem og et multicomputer system er antallet maskiner som er involvert i hver. Begge er multiprosessor-miljøer: Begge bruker mer enn en prosessor av gangen. En multiprosessorsystem er en enkelt datamaskin som opererer med flere prosessorer, og et multicomputer system er en klynge av datamaskiner som opererer som enkelt datamaskin. Multi miljøer kan operere med CPUer dele et operativsystem - kalt symmetrisk multiprosessering - eller med hver CPU kjører en enkelt tilfelle av operativsystemet - kalt Massivt Parallel Processing.

Flere CPU-systemer

En datamaskin som har to eller flere frittstående prosessorer koblet til samme hovedkortet er et multiprosessorsystem. Hver prosessor får sin egen stikkontakt og kjøling enhet i et fler CPU system. Prosessorene er som enkelte bygningsarbeidere på samme byggeplass. De kan arbeide sammen for å fullføre en oppgave raskere eller jobbe separat for å fullføre mer enn én oppgave samtidig. Flere CPU-systemer kan brukes for alle generelle databruk, men er vanligvis reservert for high-end markedet og intensive bruksområder som servere og profesjonell videoredigering på grunn av de høye kostnadene. Noen applikasjonsarbeidsbelastning kan ikke deles på tvers av mer enn én CPU, noe som begrenser ytelsesforbedringer.

Multicore CPU Datamaskiner

Flerkjernede prosessorer er snevre chips som inneholder mer enn én CPU. Datamaskiner som bruker flerkjernede prosessorer oppfører seg akkurat som flere CPU-systemer unntatt alle prosessorkjernene har samme chip og socket. Det er som om den tidligere nevnte konstruksjonen mannskapet carpooled til arbeidsstedet. Flerkjernesystemer koste mye mindre enn flerprosessorsystemer og trenger ikke viltvoksende hovedkort: Multicore CPU har erstattet flere prosessorsystemer i de fleste tilfeller. Flerkjernede prosessorer brukes til noen form for databehandling og finnes i smarttelefoner, nettbrett, budsjett bærbare datamaskiner og avanserte stasjonære. I tillegg kan en multisystem bruker flere flerkjernede prosessorer.

Networked og vedlagt Multicomputer Miljøer

Multidatamaskiner er lik tegneseriesuperhelter som kombinerer krefter mindre Heros, som Voltron eller Captain Planet. En multicomputer er en klynge av datamaskiner som fungerer som en enkelt datamaskin. Hvert system i en multicomputer har sin egen dedikert maskinvare, tilfeller av sitt eget operativsystem, og håndterer data om MPP. Multidatamaskiner kan bygges innenfor samme hovedkortet eller bli plassert i ulike datamaskin tilfeller og nettverk sammen. Multidatamaskiner brukes i masse databehandlings situasjoner som vitenskap simuleringer, foredling forretningsinformasjon og hosting nettsteder på Internett.

Distribuert databehandling miljøer

Distribuert databehandling er en type multicomputing som er bokstavelig talt utenfor boksen - noen ganger ut av det geografiske området. I stedet for å dele et hovedkort eller lokalt nettverk, bruker distribuert databehandling en server for å bryte opp en stor oppgave i flere segmenter, distribuerer disse segmentene til andre systemer (vanligvis over Internett), bruker distribusjonssystemer for å behandle data og returnerer behandlet data til serveren for analyse. SETI @ home (lete etter utenomjordisk liv) og Folding @ home (prosessering medisinsk forskning data) prosjekter er to bemerkelsesverdige bruk av distribuert databehandling som nesten alle med en datamaskin kan frivillig til å ta del i.