Forskjellen mellom SQL Server 2005 og SQL Server 2008

Forskjellen mellom SQL Server 2005 og SQL Server 2008


SQL Server er et program tilgjengelig for bedrifter som bruker Microsoft Windows-miljø. Den brukes til å opprette relasjonsdatabaser som kan nås fra arbeidsstasjoner, internett eller andre medier systemer. Siden starten i 1989 har SQL Server tilbudt ulike versjoner. Det er en myriade av forskjellene mellom SQL Server 2005 og Server 2008.

Ledelse Funksjonalitet

SQL Server 2008 tilbyr administratorer nye og forbedrede funksjoner som tillater mer kontroll til å styre over store og komplekse databasemiljøer samt servere.

skalerbarhet

SQL Server 2008 har innebygd komprimering som tillater komprimering av databasefiler og transaksjonsloggfiler assosiert med komprimert database.

database ytelse

SQL Server 2008 løser negative problemet av låser som oppstår under utførelsen av et stort antall transaksjoner. SQL Server 2008 slår seg sammen med tabellen partisjonering mekanisme for å tillate SQL Server motoren til å eskalere låser til partisjonen nivå før tabellnivå, noe som kan dramatisk reduserer effekten av låsen opptrapping på systemer som er ansvarlige for tusenvis av transaksjoner per sekund.

database Mirroring

I SQL Server 2005, er database speiling en tilbudt løsning for administratorer å oppnå høy tilgjengelighet. Med SQL Server 2008, er forbedringer innlemmet i databasen speiling prosess som i stor grad forbedrer denne prosessen.

datasikkerhet

Selv om SQL Server 2005 introduserte datasikkerhet i form av datakryptering, SQL Server 2008 i stor grad forbedret evne med Extensible Key Management og Transparent Data Encryption. Extensible Key Management gir en forbedret struktur for trygg oppbevaring av nøklene som brukes i krypterings infrastruktur. Krypterings infrastruktur omfatter inne i databasen, så vel som utenfor databasen i tredjeparts programvaremoduler eller med en Hardware Security Module. Transparent Data Encryption gir en stor forbedring i fleksibilitet for å kryptere data ved tillater kryptering for å være en egenskap av databasen og ikke bare et resultat av funksjon i en linje med kode.