Forskjellene mellom en M3U og en WPL

Forskjellene mellom en M3U og en WPL


Datamediespillere bruke spesifikke spillelisteformater til å organisere kompatible musikk og mediefiler i spilleren. To vanlige filtyper er M3U (MP3 Playlist) og WPL (Windows Playlist) utvidelser. Forskjellene mellom en M3U og WPL fil ligger i deres karakteristiske trekk og primær foreninger. Den primære sammenslutning av en spilleliste forlengelse angir type spiller som bruker filtypen.

primær Association

WPL brukes av Microsoft Windows Media for å opprette spillelister med audio kompatibel med den programvaren. M3U er knyttet til MP3 lydformat, som brukes av et bredt utvalg av programvare og lydspiller utviklere.

MIME

M3U Utvidelsen har MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) evner, mens WPL-formatet ikke. MIME er en global formatering standard som gjør det mulig for en rekke filtyper som skal utveksles over ulike e-postservere. For M3U-filer, kan denne filen til å instruere spilleren blir brukt til å gå til en bestemt nettadresse på Internett for å finne og spille av mediefiler. WPL-filer har ikke denne evnen og må lastes ned til Windows Media Player til å bli brukt.

HEX identifikatorer

De heksadesimale identifikatorer som brukes til å beskrive hver spilleliste utvidelse lar datamaskiner til å oversette format til et binært språk (0 og 1) som danner hele maskinen språk og er det som gjør at dataprogrammer for å fungere. Siden hver binær descriptor består av 8 stillinger, ved hjelp av en heksadesimal system forkorter koden som trengs for å identifisere formatet. The Hex Identifier for en M3U er 23 45 58 54 4D 33 55 0D 0A. The Hex identifikator for en WPL-formatet er 4D 69 63 72 6F 73 6F 66 74 20 57 69 6E 64 6F 77 73 20 4D 65 64 69 61 20 50 6C 61 79 65 72 20 2D 2D 20.

ASCII-identifikatorer

Begge typer filer kan redigeres ved hjelp av tekstredigeringsprogrammer, som de er lister over media fil steder og ikke mediefilen. Når redigert, må filen lagres med en ASCII identifikator sammen med filtypen WPL eller M3U. Denne identifikatoren er brukt av programvaren på en måte som ligner på den heksadesimale identifikatoren for å lese file. ASCII identifikator for en M3U-fil er # EXTM3U og WPL filen det er Microsoft.Windows.Media.Player .--.