Forskjeller av Perl og PHP

Perl og PHP er begge universalskriptspråk som brukes til å konstruere tilleggsprogrammer og programmer for kompatible nettlesere og operativsystemer. I motsetning til andre programmeringsspråk, for eksempel Java og C ++, er disse språkene lese gjennom tolk programmer heller enn kompilert som frittstående applikasjoner, noe som betyr at de er gode for å generere dynamiske programmer.

Læringskurve

PHP ofte anbefales som første programmeringsspråk for totalt nybegynnere, mye som ligner språket Python. Dette gjør PHP langt mer populær enn Perl, spesielt nå som programmering har skilt i Web utvikling, med Web-programmering blir det raskest voksende segmentet.

Spesialbygd

Perl ble utviklet pre-internett, så det har mange bruksområder utenfor generere dynamiske websider. På denne måten Perl er virkelig generelle formål, fordi det ikke var spesielt opprettet for å være en web-orientert programmeringsspråk, som PHP var. PHP opprinnelig sto for "Personal Home Page" for å reflektere sin webbaserte opprinnelse.

forfall

Perl ble oppfunnet i 1987, og PHP ble oppfunnet i 1994. Begge har vært kontinuerlig jobbet med, men Perl har bedre dokumentasjon, støtte og kompetanse fra veteran brukere. Perl er mer komplisert på grunn av denne utvidede utviklingsperioden.

syntax

Jo bedre dokumentasjon av Perl betyr at syntaksen blir mer oversiktlig. I tillegg er det en rekke grunnleggende problemer med PHP språk i form av konsistens, inkludert inkonsekvent navnerom og referanser, mangel på konsekvente navnekonvensjoner og en one-size-fits-all omfang.