Forskjeller mellom Firmware og programvare

Forskjellen mellom firmware og programvare er mest bemerkelsesverdige i hvordan det lagres og brukes: firmware er en type programvare som leveres forhåndslastet på leseminnet og er avgjørende for å kjøre en enhet, mens programvare kan være viktig eller ikke-vital, og er oftest styres og tilpasses av brukeren.

firmware

Firmware, også noen ganger kalt "hard programvare" er lagret på en skrivebeskyttet minne eller programmerbar ROM chip som ikke krever strøm for å holde på data. Firmware refererer til programvaren som enheten (for eksempel ruter eller Blu-ray-spiller) krever for å kjøre. BIOS på datamaskinen, som identifiserer enhetene og støvler operativsystemet, er også en form for firmware.

ROM og PROM Chips

Ved første firmware var uforanderlig, lagret på ROM-brikker. Som minne har utviklet seg, er firmware nå lagret på enten PROM eller slett programmerbare ROM, EPROM. Bruken av disse programmerbare og overskrivbare chips kan du endre og oppdatere firmware når det er nødvendig.

programvare

Ethvert program som du installerer på datamaskinen din er programvare. Det er to forskjellige typer programvare på bruk på datamaskinen: systemprogramvaren og programvare. System programvare refererer til programmer som kreves for datamaskinen å kjøre skikkelig, operativsystemet blir godt eksempel. Søknad programvare inkluderer andre programmer du installerer på datamaskinen, for eksempel tekstbehandling, mediehåndtering og Internett-surfing programmer.

firmware-oppdateringer

Av og firmware krever vedrørende reparere visse funksjoner eller feil i et program, eller å oppgradere funksjonene på enheten. De fleste Blu-ray-spillere krever semi-hyppige firmware-oppdateringer; du kan også ved behov oppdatere firmware på mobiltelefoner og MP3-spillere. Alle fastvareoppdateringer håndteres av brukeren, og vanligvis ikke ta lang tid.