Forskjellige typer av computer Mouses

Forskjellige typer av computer Mouses


Mens tabletter og telefoner bruker touch-skjermer og bærbare PC-bruker spor pads, er musen standard metode for å peke, dra og velge for desktop computing. Mus kommer i flere varianter, noen bedre egnet til spesifikke oppgaver enn andre. Forstå de ulike funksjonene i hver type mus kan hjelpe deg å avgjøre hvilken som er best for dine behov.

standard Mus

Standard mus har to knapper og vanligvis har et rullehjul som også fungerer som en tredje knapp. Som standard mus er den mest grunnleggende typen, de er generelt rimelig og kommer i en rekke utførelser, inkludert de som er beregnet til å gi ergonomisk støtte. Optiske mus bruker enten en LED eller laser sensor for å oppdage musematte eller overflate, og dermed spore bevegelse. Eldre mus brukes en gummiball, og sensorer for å bestemme hvilken retning musen beveges, men i dag optisk mus er den vanligste typen.

Trackball Mus

Kulen mus ligner de eldre kulestyrt mus ved at de ikke bruker optiske følere for å bestemme posisjonen og kan funksjonen minst to knapper. Likhetene slutt der, men som trackball mus ta berg-ball konsept og snu den opp ned: Musen selv står stille mens du ruller ballen for å flytte markøren. Trackball mus krever ikke mye plass og ikke har problemer med en konstant bevegelse ledningen, noe som gjør dem til et godt valg for skrivebord med begrenset plass.

Gaming Mus

Spillmus avvike fra vanlige mus ved at de vanligvis funksjonen mange ekstra knapper. Hvor mange knapper og hvor de er plassert variere fra ett merke og modell til den neste. De mest grunnleggende spillmus har to ekstra knapper plassert på venstre side av musen hvor de kan lett nås med tommelen. Noen mus er designet for bruk med spesifikke spill eller typer spill, med dedikerte knapper for bestemte oppgaver. De ekstra knappene kan være nyttig for ikke-gaming oppgaver i noen programmer, men generelt de er best egnet for spill og lite annet.

Trådløs vs kablet

Mus er enten kablet og trådløst. Wired mus vanligvis kobles til datamaskinen med en USB-kabel og trekker strøm fra selve datamaskinen. Trådløs mus krever batterier og bruke infrarød eller Bluetooth radioteknologi for å koble til datamaskinen. Infrarød mus kommer med en dongle som må være koblet til datamaskinen for å sende og motta signalinngang. Bluetooth-mus pare med datamaskinens Bluetooth-mottaker for å overføre data mellom musen og datamaskinen. Trådløs mus har større rekkevidde og ingen ledninger å floke, men kablet mus har mindre input lag.