Grenser for en Core i7-930 OC

Grenser for en Core i7-930 OC


Overklokking en prosessor er en risikabel prosess forsøkte å presse ytelsen til prosessoren utover sin standardområdet. Det finnes en rekke faktorer som påvirker den totale ytelsen til en overklokket prosessor, så som kjølesystemer, hovedkortet og til og med selve prosessoren. Intel Core i7-930-prosessor kommer med en standard klokkefrekvens på 2,8 GHz, men med litt tweaking det med kan få betydelig raskere.

metodikk

Overklokking innebærer endring av verdiene på bussen hastighet og multiplikator. Standard hastighet på 2,8 GHz til Intel Core i7-930 oppnås ved hjelp av en buss 133,5 MHz hastighet og en 21x multiplikator. Selv om multiplikatoren er låst og kan ikke endres på denne prosessoren modellen, endrer standard busshastighet tillater deg å oppnå en høyere løpende frekvens for Kjerne i7-930-prosessor.

betraktninger

Prosessoren er ikke den eneste komponenten involvert i overklokking prosessen, derfor kan resultatene variere fra ett oppsett til en annen. Noen hovedkort er optimalisert for overklokking, skjønt, og vil håndtere høyere frekvenser bedre enn andre. Vurder å bytte standardkjøleren til Intel i7-930 med en kraftigere kulere hvis du ønsker å oppnå en høyere frekvens uten overoppheting av prosessoren.

grenser

Resultatene av en overklokking prosess blir påvirket av en rekke faktorer; derfor en universell resultat kan ikke gis. Men etter å ha kjørt en rekke tester og benchmarks, flere spesialiserte nettsteder som Bit-Tech og Overclock3D hevdet de fikk Intel Core i7-930-prosessor for å nå en frekvens på 4,2 GHz ved å øke busshastighet opp til 200 MHz. En høyere frekvens kan også være oppnåelig, men forsøket utført viste at prosessoren har en tendens til å bli ustabile ved høyere frekvenser.

Forsiktighet

Siden overklokking innebærer endring grunnleggende systemparametere, som vanligvis gjøres via BIOS, må du være oppmerksom på at prosessen kan permanent skade på prosessoren og hovedkortet hvis ikke utført riktig. Også overklokking din Intel Core i7-930 kan ugyldiggjøre garantien.