Hva bør studenter være på jakt etter med bærbare datamaskiner?

Hva bør studenter være på jakt etter med bærbare datamaskiner?


De nyeste bærbare datamaskiner har enkle eller multiple-core prosessorer installert på dem med store harddisker som kan lagre flere gigabyte med informasjon. Ser over det mangfoldet av tekniske spesifikasjoner, kan du finne det vanskelig å velge riktig type laptop for college. Et godt sted å starte er ved å sjekke med universitet eller skolen som du vil være til stede for å være sikker på at du får utstyr som kan brukes der.

Vekt og størrelse

Når du søker etter en bærbar datamaskin, ikke overse den størrelse og vekt. Hvis bærbarhet og makt er dine viktigste hensyn, ta deg tid på å velge den rette for college. Løft opp flere modeller for å se hvor tunge de er, og vurdere hvor komfortabel du vil føle deg frakte en laptop med deg i flere timer. Vanligvis bærbare datamaskiner med 12- til 13-tommers skjermer veier omtrent et pund eller to mindre enn bærbare datamaskiner med 14- til 16-tommers skjermer som har de samme funksjonene.

CPU Prosessor

Vær oppmerksom på CPU prosessor merkenavn, antall kjerner, og klokkehastigheten som en bærbar datamaskin som har installert på den. Multiple-core prosessorer er raskere enn single-core prosessorer, fordi de kan behandle mer informasjon på samme tid. Dette tillater deg å få jobben gjort raskere. Per 2011, Intel og AMD er de to ledende produsenter av CPU prosessorer, og du kan finne ut hvor mange kjerner sine prosessorer har ved navn. For eksempel betyr Intel Core 2 Duo-prosessoren har to kjerner, Core 2 Quad betyr prosessoren har fire kjerner, og AMD Phenom X3 har tre kjerner.

Random Access Memory

Datamaskiner og bærbare datamaskiner bruker RAM til å midlertidig lagre informasjon mens de er i drift. Bærbare datamaskiner som har mer minne pleier å være raskere enn de med mindre. RAM-minne måles i gigabyte, og mange av de nyeste bærbare datamaskiner har minst 4 gigabyte minne. Studenter sannsynligvis ikke trenger mer enn det på en bærbar datamaskin, med mindre de har tenkt å kjøre minne-intensive programmer, for eksempel grafisk programvare eller 3-D-spill, på samme tid.

Operativsystem

Dagens nyere bærbare datamaskiner har den nyeste Windows-operativsystemet installert på dem, med mindre de er Apple Mac bærbare datamaskiner, som kjører Snow Leopard operativsystem. Mange foretrekker å bruke bærbare datamaskiner med Windows, fordi de er rimeligere enn Mac, og det finnes et bredt utvalg av programvare og 3-D-spill som er kompatible med Windows. På den annen side, Apple Mac bærbare synes å være immun mot de fleste spyware og virus.

Integrert trådløst nettverk

Mange studenthjem tilbyr høyhastighets Internett-tilkoblinger. Kjøp en bærbar datamaskin som har trådløs bygget i å få tilgang til Internett trådløst via bredbånd radiosignaler. Du kan også være lurt å vurdere en bærbar PC med en TV-tuner; det kan brukes til å se TV-programmer over Internett, og du kan spare penger ved å slippe å kjøpe en TV.