Hva Er AJP-protokollen?

Hva Er AJP-protokollen?


The Apache JServ Protocol (AJP) er en metode for en web-serveren for å kommunisere med en tilhørende applikasjonstjener. Webserveren er en "reverse proxy", som betyr, dens formål er å håndtere innkommende trafikk fra Internett på vegne av applikasjonstjeneren.

Egenskaper

Internett-trafikk blir utført i HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som også bærer gjennom til kommunikasjon mellom servere arbeider sammen for å oppfylle en forespørsel. HTTP er en ren tekst format der faktiske ordene utgjør meldingene kjører mellom datamaskiner. Dette skaper en overhead av trafikk. AJP omdanner disse meldingene til en binær kode, å redusere mengden av plassen som opptas av hver melding.

Funksjon

Hastighet mellom samarbeidende servere er et karakteristisk trekk ved protokollen. Prosessen bevarer permanente forbindelser mellom servere for å redusere tiden det tar å etablere kontakt. Koblingen er dedikert til en bestemt forespørsel og deretter vedlikeholdes for neste anmodning om å bli tunnel ned, snarere enn hver økt forårsaker en økt for å bli skapt og ødelagt.

Gjennomføring

AJP er spesielt brukt for "Load Balancing". Det er der en server distribuerer innkommende trafikk mellom flere applikasjonsservere, dele belastningen likt.