Hva er Anti Hacking?

Hva er Anti Hacking?


I sammenheng med datasikkerhet, refererer hacking å bryte seg inn i datasystemer for å stjele data eller forstyrre systemet på en eller annen måte. "Anti-Hacking" er et generelt begrep gitt til beskyttelse av datasystemer fra inntrenging av uautoriserte personer eller grupper. Det kan bestå av programvare og maskinvare brannmurer, anti-malware programvare verktøy og gode sikkerhetsrutiner. Sistnevnte inkluderer å holde passordene trygge, sikre trådløse nettverk og ved hjelp av kryptering for sensitive data.

Trusler fra Hacking

De fleste hacking er nå oppnådd automatisk gjennom bruk av ondsinnet programvare. Nettverk av kaprede datamaskiner, kalt "botnett," brukes til å gjennomføre et stort antall angrep for å stjele personlig informasjon for identitetstyveri og svindel. Målrettet hacking kan være en bekymring for større selskaper. For eksempel kan selskaper som er involvert i forskning og utvikling bli hacket med henblikk på industrispionasje.

Hardware og software brannmurer

En brannmur er utviklet for å hindre spredning av destruktive midler ved å filtrere nettverkstrafikken. Brannmurer består av maskinvare eller programvare enheter som kan tillate eller nekte sendinger basert på en forhåndsdefinert sett av kriterier. Operativsystemer kan komme med en software firewall. Rutere brukes til å overføre data mellom en datamaskin en Internett eller mellom nettverk og disse ofte inneholder beskyttende maskinvarekomponenter.

Anti-Malware Utilities

Malware, noe som betyr at ondsinnet programvare, brukes til å få uautorisert tilgang til og kontroll over et datasystem. Malware kan overføres via e-post, ved å surfe på nettet eller via en infisert lagringsenhet. Windows-PCer er spesielt utsatt for malware, men Mac er stadig et mål. Riktig brukt, anti-virus og anti-trojan programvare kan hindre infeksjon oppstår, oppdage malware som allerede er tilstede og fjerne infeksjoner. Leverandører av operativsystemer jevnlig ut sikkerhetsoppdateringer, så sørg for at disse holdes oppdatert, også.

passord~~POS=TRUNC

Sterke passord er minst åtte og helst 12 tegn lang og består ikke bare av bokstaver og tall, men symboler og skilletegn. Den sterkeste passordet vil ikke hjelpe hvis det er gitt bort. Imidlertid kan hackere bruke taktikk kalt social engineering for å overtale andre til å gi opp sine passord. Phishing beskriver bruken av e-post for å sikre passord ved å stille som en pålitelig organisasjon. Hackere kan også ringe folk med sikkerhetstilgang, kanskje stille som en fortvilet bruker eller sint CEO, krevende å bli gitt identiteter og passord slik at de kan logge seg inn på en følsom konto. Bevissthet om social engineering er et viktig anti-hacker-verktøy.

Kryptering av data

Kryptering er en metode for å skjule data, transformere det til uforståelig kode ved hjelp av en matematisk algoritme. Krypterte data kan bare leses av noen med riktig krypteringsnøkkel. Hvis sensitive data lagres eller overføres ukryptert, kan den leses av en hacker. Kryptering programvare kan gjøre dette mye vanskeligere - alle ikke umulig i noen tilfeller. I tillegg til å være et nyttig anti-hacking tiltak, kan kryptering også beskytte dataene hvis en mobil enhet eller en lagringsenhet som inneholder data skal gå tapt.

email Security

E-post kan brukes til å sikre passord ved bedrag, og også å også spre malware som reduserer sikkerheten. Mange virus, ormer og trojanere spres via e-postvedlegg. I noen tilfeller er det bare nødvendig å åpne eller forhåndsvise en e-post for å bli smittet. God praksis omfatter aldri åpne vedlegg hvis du ikke vet hva de er, aldri åpne åpenbare spam og slå av e-postprogrammet forhåndsvisningsfunksjon.

Dataoverføring Security

Når data overføres fra én enhet eller nettverk til et annet er den sårbar for hacking. Sensitive data bør være kryptert for å forhindre dette. Trådløse nettverk skal alltid sikres med up-to-date sikkerhetsprotokoller, som hackere enkelt kan få tilgang usikret eller svakt sikret nettverk. Husk at mobile enheter er også utsatt for hacking og sikre disse også, kryptere sensitive data der det er relevant, installere alle anbefalte sikkerhetsoppgraderinger og skanning regelmessig for malware.