Hva er en lyd port på en datamaskin?

Hva er en lyd port på en datamaskin?


En datamaskin er lydporter knytte datamaskinens lydkort med høyttalere, mikrofon, hodetelefoner eller annet lydutstyr. Hver datamaskin hovedkort har minst et par grunnleggende lydporter innebygd, slik at du kan koble til stereohøyttalere og en mikrofon. Høyere-end hovedkort og datamaskiner med diskrete lydkort inkludere flere porter for tilkobling av surround-høyttalere eller eksterne lydanlegg.

Analoge lydporter

Den grunnleggende lyd port, som regel merket "audio out", "line out" eller "hodetelefon" porten støtter opptil to høyttalere pluss en subwoofer. Hvis du vil koble et par stereohøyttalere eller hodetelefoner, kobler du lydkabelen inn i den grønne lydutgang. Hvis du har en mikrofon, enten frittstående eller innebygd i et headset, kobler du kabelen til den rosa mikrofonporten. Hvis lydporter ikke har fargekoding, se etter gravert ikoner av en mikrofon og hodetelefoner for å fortelle de to fra hverandre. Surround-lyd høyttalere legge ekstra kabler fargekodede som samsvarer med de sorte og oransje lydporter på enkelte datamaskiner.

Digital Audio Ports

Noen datamaskiner har en eller to typer digitale lydutganger, kollektivt kjent som S / PDIF, en forkortelse for Sony / Philips Digital Interface. En type digital port, sjelden sett på datamaskiner, bruker en RCA-style-kontakt ligner på komposittkabler brukes med en DVD-spiller. Jo mer vanlig digital audio port, Toslink - Toshiba Link - ser ut som en glødende rødt lys. Dette lyset overfører audiodata over en fiberoptisk kabel. Verken type digital audio port kan kobles direkte til et par høyttalere: Digitale lydutganger er konstruert for å trekke opp en ekstern forsterker, lydanlegg eller en digital-til-analog konverter.