Hva er en Wi-Fi skriver?

Hva er en Wi-Fi skriver?


En Wi-Fi-skriver, også kalt en trådløs skriver, er enhver skriver som kan betjenes uten bruk av en kabel for å koble den til en datamaskin. Den bruker radiobølger teknologi for å lage en trådløs forbindelse mellom en mottaker som ligger i skriveren og en ekstern sender eller trådløst nettverk som er koblet til datamaskinen.

blåtann

Bluetooth trådløs skriver teknologien er den samme teknologien som brukes til å lage Bluetooth-tilbehør for mobiltelefoner. Bluetooth-skrivere leveres med en sender som kan plugges inn i en av USB-portene på datamaskinen. Senderen sendinger data fra din datamaskin i form av radiosignaler som skriverens mottaker kan plukke opp og oversette tilbake til data for utskrift. Disse skriverne generelt har en rekkevidde på omtrent 30 fot.

Trådløst nettverk

Hvis hjemmet eller bedriften har et trådløst system, har du muligheten til å bruke en Bluetooth eller en trådløs nettverksskriver. Trådløse nettverksskrivere er utstyrt med trådløst kort. Et trådløst kort kan oppdage signalene som produseres av et trådløst nettverk og bruke dem til å koble til en hvilken som helst datamaskin på nettverket. Rekkevidden av en trådløs nettverksskriver er den samme som området til et nett modem, som vanligvis er ca 300 fot.

Fordeler

Bluetooth og trådløse nettverksskrivere hver har sine egne unike fordeler i tillegg til de som tilbys av Wi-Fi-skrivere generelt. Bluetooth-skrivere kan brukes med hvilken som helst datamaskin, uavhengig av tilstedeværelsen av et trådløst nettverk. Trådløse nettverksskrivere har en større rekkevidde og kan tjene flere datamaskiner på en gang. Fordelen med alle Wi-Fi-skrivere er at deres plassering ikke er begrenset av 6-fots rekkevidde av den gjennomsnittlige USB-tilkoblingen.

Koste

Kostnaden for en trådløs skriver kan variere avhengig av hva andre funksjoner den har. Jo flere oppgaver det kan utføre, jo mer koster det. Ifølge Hewlett-Packard nettside som for tiden denne artikkelen er skrevet, koster en grunnleggende HP Deskjet 3000 trådløs skriver $ 70. En HP Deskjet 3050 All-in-One trådløse skriver som kan skanne og kopiere samt print, koster $ 80. HP Officejet 6000 trådløs skriveren har en funksjon som muliggjør automatisk tosidig utskrift. Det koster $ 120.