Hva er forskjellen i DDR og DDR2-minne?

Hva er forskjellen i DDR og DDR2-minne?


En av de mest avgjørende komponentene i en datamaskin er Random Access Memory (RAM). Denne brikken styret fungerer som et minne cache for datamaskinen, slik at du kan få tilgang til informasjon i den rekkefølgen du velger. Siden det er første utviklingen RAM har utviklet seg med teknologi, fra den tradisjonelle RAM, til DDR RAM, og til DDR2 RAM.

Strømforbruk

En av de mest merkbare forskjeller mellom de to typer RAM er mengden av elektrisk kraft som trengs for å drive hver enkelt. DDR RAM krever en strømforsyning på 2,5 volt for å kjøre, mens motparten DDR2 RAM krever bare 1,8 volt. Denne endringen i spenningen lar DDR2 RAM til å operere ved høyere frekvenser for at DDR RAM. Lavere strømforbruk betyr også at det vil være mindre taxing på strømregningen.

prefetch buffer

Den forhåndshenting buffer er et gitt antall samtidig skriftlig eller lese data fra kjernen. DDR RAM gjør at to sett med data som skal enten leses eller skrives, mens DDR2 RAM gir mulighet for fire sett som skal leses eller skrives. DDR2 RAM interne databussen er det dobbelte av DDR RAM-tallet. Men DDR2 RAM kjører på halv frekvensen med dobbelt hastighet. Dette betyr at en DDR RAM ved 200MHz løper på en tilsvarende frekvens på en DDR2 RAM ved 400 MHz.

På Die Termination (ODT)

DDR2 RAM opprettholder en funksjon som DDR RAM ikke - evnen til å avslutte signaler på RAM selv, snarere enn å benytte hovedkortet. Ved å tillate at brukeren kan avslutte signaler på minne, er det en utmerket reduksjon i signalbølgerefleksjoner, noe som gir forbedret system marginer. En annen fordel med ODT er at antallet av kondensatorer på hovedkortet er sterkt redusert, lavere produksjonskostnader og tillater mindre totalsystemer.

Skriv Latency

DDR RAM skriver en kommando en klokke syklus av kommandoen blir utstedt, og skaper en "write latency" av en klokke. DDR2 RAM, men opprettholder en to klokke ventetid, noe som betyr at når det skrive kommandoen kommer det vil ta to klokkesykluser for å fortsette. Mens dette gjør DDR2 RAM preform på en litt lavere hastighet enn DDR RAM, gjør DDR2 RAM opp til hastigheten med evnen til å skrive dobbelt data enn DDR RAM.