Hva er forskjellen mellom en Overhead og en dataprojektor?

Hva er forskjellen mellom en Overhead og en dataprojektor?


Overhead vise bilder på fleksible plast ark kjent som "transparenter." Dataprojektorer vise bilder fra datamaskiner. Den største forskjellen mellom dem er at digitale projektorer lar deg frihet til å bruke mange typer medier. Dataprojektorer er også mindre og mer portabel. Men en fordel med overhead er at de tillater deg å skrive på bildene de vise.

Funksjon

Overhead består av en lampe som skinner gjennom en åpenhet. Gjennomsiktig blokkerer alle eller noen av lyset der det inneholder tekst og bilder samtidig som lys i alle andre områder for å passere gjennom. Lyset går inn i en serie optikk som forstørrer det og vise det på en skjerm. Dataprojektorer bruke lamper til å skinne lys inn speil dekket med flytende krystall-skjermer. Det digitale signal fra datamaskinen pekepinner LCD å slippe reflektert lys gjennom i enkelte områder, men ikke i andre, og dermed generere et bilde.

Media

Overhead kan bare bruke transparenter. Disse krever at du konvertere bildene dine til at mediet før du kan projisere dem. Data projektorer kan vise et bilde som du kan se på dataskjermen. Dette inkluderer tekst, bilder og videoer. Dette lar deg lage multimedieinnhold spesielt for bruk med en projektor. Du kan også bruke dem til å vise store grupper av mennesker nøyaktig hva som skjer på skjermen. Dette er spesielt nyttig hvis du prøver å lære folk hvordan de skal bruke et stykke programvare.

Usability

Overhead er mye større og tyngre enn dataprojektorer. Som sådan har de ofte være hjul fra ett sted til et annet. Data projektorer, på den annen side, er vanligvis litt tyngre enn en full størrelse bærbar datamaskin, noe som gjør dem svært bærbar. Digitale projektorer kan også plasseres ute av veien, på taket eller på baksiden av rommet, mens overhead må vanligvis sitter blant publikum eller mellom publikum og skjermen.

edits

En fordel med transparenter er at du kan skrive på dem med tørr slette markører, akkurat som du kan på en tørr slette bord. Dette gjør at du kan gjøre endringer eller tilføyelser til bildet ditt i løpet av overhead projeksjon uten å måtte bruke noe mer komplisert enn en penn. Dette er mye enklere og raskere enn å gjøre endringer i et digitalt bilde under data projeksjon.