Hva er Fragmentering og defragmentering?

Fragmentering er betegnelsen som brukes for å beskrive ubrukt plass mellom den fysiske plasseringen av filer på harddisken. Det har flere årsaker, mest kjent enkel bruk av datamaskinen, og kan ha flere skadelige effekter på den generelle ytelsen til PCen. For å løse fragmentering, er en prosess som kalles defragmentering brukt. Defragmentering ordner filene slik at det la ingen tomme plasser på harddisken.

Expert Insight

For å forstå fragmentering, må man vurdere harddisken i rent fysiske vilkår. Harddisken er en faktisk objekt, med en begrenset mengde fysisk plass der alle data må passe. Fragmentering beskriver en situasjon på harddisken der den fysiske plassen ikke blir brukt til optimal kapasitet, samt ubenyttet plass. For å se på det på en annen måte, er fragmentering flere tomme pakker av land i et nabolag som er for små til å bygge noe på - hvis pakker ble kombinert, vil plassen være stor nok, men som de er delt, er det ikke. Defragmentering forsøk på å bringe de pakker sammen.

årsaker

Fragmentering er hovedsakelig forårsaket av ineffektivitet i noen datalagring algoritmer. Det vanligste problemet i disse algoritmene er at de omgår en grundig scan av harddisken for å finne det beste stedet å plassere filen, men i stedet plassere filen i de mest lett tilgjengelig sted. For å referere til metaforen brukt før, ville dette være som å bygge huset ditt slik at det etterlater et tomrom land mellom de nærmeste naboene. En annen årsak til fragmentering er kjent som innvendig fragmentering, og er ofte tilsiktet. For enkel tilgang, mange filer har det som kalles slakk plass. Slakk plass er forsettlig tomrom i mellom filene eller i filer som gjør at datamaskinen raskere skille forskjellige instruksjoner i koden. Intern fragmentering er vanligvis ikke skadelig for datamaskinen, som det er en mindre filstørrelse øke brukes til det opprinnelige programmet.

effekter

Den vanligste bivirkningen av fragmentering er nedgang. Fragmentering fører til nedgang ved å forårsake harddisken til å virke fyldigere enn det er. Datamaskinen har for fysisk å søke gjennom harddisken hver gang du ber om en fil eller tilgang til data, og mer plass på harddisken har i bruk, jo lenger tid det tar for datamaskinen å hente filen. En ganske mer alvorlig bivirkning er det som kalles fil fragmentering. Fil fragmentering er et direkte resultat av ekstern fragmentering, og oppstår når, under prosessen med fjerning av data og ekspansjon, skriver en annen programinformasjonen til plass tidligere reservert for de foregående data. Dette fører til at filen skal lagres i en annen plassering av nødvendighet, og kan føre til at programmet ikke fungerer, funksjon langsomt eller ikke fungere i det hele tatt.

Forebygging / løsning

Den eneste levedyktig løsning til fragmentering er defragmentering. Defragmentering driver et omfattende skanning på harddisken og alle filene inni den, og bestemmer den optimale måten å lagre data. Selv om defragmentering kan ikke løse intern fragmentering, vil det helt løse ekstern fragmentering og kan noen ganger løse fil fragmentering hvis det gjøres riktig. Det finnes mange ulike verktøy tilgjengelig på Internett, men Microsoft linje av operativsystemer, for eksempel Vista, alle har sine egne defragmentering verktøy.

fremskritt

Fragmentering kan være skadelig for systemet, men det var langt verre for 10 år siden enn det er nå. Forbedringer på harddisken design og på datalagring algoritmer selv har bidratt vesentlig forbedre på kvaliteten på filen distribusjon. Tillegg til harddisken som ROM cache tillate programmer å lagre midlertidige data på harddisken uten at du trenger å ta opp permanent plass, og hurtig-roterende disk fat la harddisken for å få tilgang til filene enda raskere enn før. Enda bedre, har teknikker blitt utviklet som tillater harddisker for å oppnå stadig større datatetthet, slik at data for å ta opp enda mindre plass og derfor passer inn i mindre områder.