Hva er MySQL?

MySQL er en åpen kildekode, relasjonsdatabase styringssystem. Co-grunnlegger Monty Widenius oppkalt programvaren etter sin datter, min. Det er en klient / server system som støtter flere administrative verktøy, programmer og biblioteker og programmeringsgrensesnitt. Du kan laste ned MySQL gratis fra MySQL nettside eller betale for en kommersiell utgivelse med ekstra funksjonalitet.

plattformer

MySQL kjører på mange forskjellige plattformer, inkludert Windows, Mac OS X og Linux. Du kan laste ned og installere MySQL på din egen datamaskin. Også mange web hosting-tjenester gir en implementering av MySQL som en del av sine pakker, hver med et unikt grensesnitt som kobler deg til databaser. Hvis du bruker MySQL som en del av en nettside eller et program, må besøkende til området ikke trenger å laste ned ekstra programvare for å dra nytte av funksjonene i MySQL.

Opptreden

MySQL er skrevet i C og C ++ og bruker kjernetråder som gir full multi-threading, så det kan dra nytte av flere prosessorer hvis tilgjengelig. Den bruker tråd-basert minnetildeling og optimalisert nestet sløyfe slutter å forbedre hastigheten. MySQL bruker også hash tabeller som midlertidige tabeller under utføring av spørringer. Å spørre tabeller i en database, bruker MySQL SQL-funksjoner i en optimalisert klassebibliotek for å forbedre hastigheten og redusere eller eliminere behovet for tilgang til hukommelsen.

databaser

MySQL kan du legge til, tilgang til, endre og slette data som er lagret i databaser på en MySQL server. Du har ingen grense på antall databaser du kan opprette en MySQL server mens grensen på antall bord er avhengig av filsystemet. Du kan partisjonere store MySQL-databaser for å forbedre ytelsen og ledelse. Når spørring, kan du inkludere tabeller fra flere databaser i samme søket.

tabeller

Ved utforming tabeller, kan du opprette opptil 4096 kolonner og lagre tusenvis av poster. Hvert felt kan være av flere forskjellige datatyper, inkludert heltall, flyter, tegn, tekst, dato eller klokkeslett frimerker eller enum typer som du definerer. Du kan også fastsette lengden av et felt, krever at de har verdier, satt primære og indeksnøkler og auto tilvekst tall. Hvis du vil spørre tabeller, bruker du SQL syntaks og kan bruke velge, sette inn, oppdatere, slette, show, delta eller annen syntaks tillatt av SQL språk.