Hva er riktig format for meta beskrivelse?

Den meta description tag kan være en verdifull SEO verktøy hvis det brukes riktig. Selv om du ikke bør stole for mye på meta beskrivelse for å trekke mer trafikk til nettstedet ditt, kan en overbevisende beskrivelse forbedre klikkfrekvens for websidene. I det minste, kan det hjelpe søkemotorer og brukere bedre identifisere innholdet ditt.

Beskrivelse

Den meta tag "beskrivelse" gir en tekst oppsummering av innholdet på en side. Som andre meta-tags, går beskrivelsen koden mellom <head> og </ head> taggene. Det vises ikke på selve siden, men den er lesbar av nettlesere og søkemotorer.

syntax

En meta beskrivelse er strukturert på samme måte som andre metakoder. Hvis du vil formatere en meta beskrivelse, merker du den opp som: <meta name = "description" content = "page description" /> der "sidebeskrivelse" er der du skriver inn et sammendrag av innholdet på siden din.

Eksempel

Din beskrivelse bør være en kort, presis uttalelse om en side. For eksempel, hvis du gjør en webside om Cascading Style Sheets eller CSS for nybegynnere designere, kan du bruke en beskrivelse for eksempel følgende:

<meta name = "description" content = "Gratis CSS opplæring med prøver for nybegynnere web-designere." />

Tips og advarsler

Skriv en kortfattet beskrivelse av siden din. Det burde fortelle en menneskelig leser i noen få setninger eller mindre hva som siden handler om. Det er bra å bruke søkeord i meta beskrivelse, men ikke spam disse søkeordene. Søkemotorer er mye smartere nå enn tidligere i å oppdage søkeord-spamming. Hold beskrivelsen lengde under 160 tegn. For bedre rangering i søkeresultatene, kan du bruke en unik beskrivelse for hver side.