Hva skjer når du åpner en webside på Worldwide Web?

Web Page

Millioner av mennesker bruker Internett hver dag, men hvor mange av oss tar seg tid til å tenke på hvordan det fungerer? Selv de som har sine egne nettsider ofte har lite begrep om hva som skjer når en person får tilgang til denne nettsiden - ikke hva som skjer på overflaten, men hva skjer litt under overflaten.

En nettside er egentlig en tekstfil. Men i stedet for bare å bruke enkel tekst (som World Wide Web gjorde i sine tidligste dager), er HTML-koder som brukes slik at teksten vises en bestemt måte på nettlesere. Dette universale koden sikrer at websider er - mer eller mindre - sett på samme måte uavhengig av datamaskinen eller plattform. HTML er "engelsk" eller "tysk" i Nett. Det er språket av Internett.

Hva er bak gardin

Når du ser på en nettside på internett, er det ting som skjer bak kulissene, skjult. Men de fleste nettlesere lar deg se bak forhenget. Hvis du har sett "The Matrix", tenk på det når det gjelder hvordan Neo kunne se de grønne tall og koder som utgjør naturen. For å se nettsiden som Neo ser verden, er alt du trenger å gjøre høyreklikke på siden og klikk på "View Source". Et nytt vindu vil dukke opp, og dette er internett som det egentlig ser ut - type som blåkopi av et hjem. Denne koden du ser er hvordan siden ble bygget og er i hovedsak den informasjonen det er fôring nettleseren din, bestemme hvordan siden ser ut til deg.

Hva skjer?

Når du går til en nettside, nettleseren du bruker - enten det er Internet Explorer, Firefox eller en annen - leser raskt HTML på websiden og bestemmer hvordan siden skal se ut. På kommunikasjonssiden av ting, din IP ber vertsserveren for informasjon. Serveren (eller mange servere) sender tilbake informasjon i pakker. Denne informasjonen reiser fra server til server, til slutt til verten IP og deretter til modemet. Når informasjonen er mottatt, kan det da bli vist på din datamaskin. Avhengig av hastigheten på din tilkobling, kan denne prosessen ta så lite som et sekund å fullføre.