Hva slags fil er en DAT?

Hva slags fil er en DAT?


Datamaskiner lagre mange typer filer, inkludert de for bilder, lyd, tekst og andre data. Hver fil har en forlengelse på slutten av navnet. En DAT-filen inneholder den "DAT" filtypen. DAT-filer er assosiert med programmer som kjører. Åpning eller konvertere filtypen er vanskelig.

Identifisere File

DAT-filer er ofte funnet blant programfiler som er lagret i "Computer" i startmenyen. For å finne ut hvilket program filer er DAT-filer, bare se på filnavnet. Et eksempel på en typisk DAT fil ville være "example.dat".

Funksjon Fil

DAT-filer brukes til å lagre informasjon fra et program som har vært i bruk. De inneholder data som er opprettet mens du kjører programmet som kan brukes til å lage en sikkerhetskopi av dette arbeidet. DAT-filer kan åpnes bare ved hjelp av dette programmet eller et tekstredigeringsprogram, for eksempel Microsoft Word. En tekst editor vil vise filinformasjon i tekstform. Det vil faktisk ikke åpne det arbeidet som gjøres i programmet som opprettet filen.

Åpne en DAT-fil

DAT-filer lagrer data i tekst eller binært format, som begge kan vises i et tekstredigeringsprogram. Hvis du er usikker på hvilket program du bruker til å åpne DAT fil, dobbeltklikker på filen. Dette vil få opp en meny med et utvalg av programmer som datamaskinen foreslår du bruker til å åpne filen. Etter ett av forslagene vil tillate deg å få tilgang til informasjonen i filen.

Advarsel

Vær forsiktig når du laster ned, endre eller slette DAT-filer. DAT-formatet er en vanlig metode for lagring av virus som kan lastes ned fra Internett. Denne filtypen også ofte bærer viktig informasjon om programmet. Endre en DAT fil i datamaskinen kan endre et program og stoppe det fra å fungere ordentlig. Til slutt, slette en DAT-fil kan ha samme effekt som å endre denne filtypen. Hvis programinformasjon er lagret på filen, slette det vil føre til at programmet ikke fungerer.