Hva trenger jeg for å brenne DVDer på Min personlige datamaskin?

Brenne DVDer på din personlige datamaskin er en fin måte å dele filmer, lysbildefremvisninger og multimedia med familie og venner eller sikkerhetskopiere viktige data. Slik skal brenne en DVD, må du ha minst tre komponenter i tillegg til datamaskinen: en DVD-brenner, DVD brenner programvare og riktig type DVD.

maskinvare

De fleste datamaskiner leveres med en DVD-brenner som allerede er installert. Du kan sjekke på forsiden av stasjonen for uttrykket "DVD RW." Hvis du ikke er sikker på om harddisken din er en DVD-RW, kan du sjekke i Enhetsbehandling i Windows under overskriften DVD / CD-ROM-stasjon, eller sjekk i System Profiler for en Mac henhold Disc Burning.
Hvis datamaskinen ikke har en DVD-brenner som allerede er installert, må du kjøpe en og installere den. Sjekk minimum systemkrav av ny maskinvare for å være sikker på at datamaskinen din vil være i stand til å betjene den nye stasjonen.
Den type DVD-brenner du har vil avgjøre hvilken type DVD du bruker.

programvare

Den type programvare du trenger, avhenger av hvilken type DVD du vil brenne.
Du kan lage en data-DVD, noe som ville være filer brent på en plate som kan hentes med en hvilken som helst datamaskin med en DVD-stasjon. Dataplater vil ikke spille i en DVD-spiller. Du kan lage disse platene via Windows Utforsker eller Mac Finder.
Du kan også lage multimedia-plater som er brent spesielt for å bli spilt i en DVD-spiller. Både Windows og Mac leveres med en "out-of-the box" programvare alternativet som lar deg brenne multimedia DVDer. Windows har Windows DVD Maker, og Mac har iDVD. Begge alternativene kan du lage DVD-er med tittelmenyer og flere kapitler.
Det er andre kommersielle alternativer for å brenne DVDer med utallige forskjellige evner. Fra tillegg av spesielle menyer og kapitler til integrering av flere typer medier, vil valget av programvare avhenger av omfanget og dybden av prosjektet.

DVDer

DVD-er og DVD-brennere kommer i tre varianter: DVD-RW, DVD + RW eller en kombinasjon. Match riktig plate med brenner, slik at du vil være i stand til å bruke plater. Hvis brenneren leser "DVD-RW" da blir du nødt til å kjøpe "DVD-RW" plater; en DVD + RW brenner trenger DVD + RW-plater. Hvis du har en kombinasjon brenner, kan du bruke enten platen.
Den største forskjellen i de to formatene kommer fra industrien støtten de får. DVD-RW er støttet av DVD Forum, og DVD + RW er støttet av DVD-alliansen. Ifølge DVD Alliance, DVD + RW gir større funksjonalitet som delvis skrive og innebygd feilkorrigering og er støttet av store produsenter som Dell og HP.
Den DVD-RW Forums medlemskap inkluderer selskaper som Sony, Warner og Walt Disney.