Hva ville skje hvis jeg slettet System32?

Hvis du skulle slette system32 mappen, ville flere Windows-tjenester mislykkes, og selve operativsystemet vil bli ustabil. Ved å lære mer om system32 og hvilken rolle den spiller i operativsystemet Windows, kan du få en bedre forståelse av hvorfor det er nødvendig.

System32

System32 er en katalog som inneholder kjerne drivere og filer av Windows. Du kan finne den ved å klikke på "Start", "Computer", "C :," Windows "og deretter" System32. "System32 inneholder flere Dynamic Link Library filer eller DLLs. Disse DLLs kjøre funksjoner som musepekeren kontroll, tolke tastatur tastetrykk, administrerende USB-porter og administrere Windows-grensesnittet. System32 inneholder også viktige filer som kreves for en vellykket oppstart i Windows. Når du starter datamaskinen, vil programmet ansvarlig for oppstartsprosessen, BIOS, ser etter og lanserer disse filene.

system32 Innhold

System32 inneholder DLL-filer, drivere og frittstående applikasjoner. En driver er et program som forenkler kommunikasjon mellom et stykke maskinvare, for eksempel et nettverkskort, og operativsystemet. Datamaskinen inneholder dusinvis av drivere i System32-mappen, og du trenger hver og en av dem til å bruke datamaskinen riktig. Frittstående programmer som du kan finne i system32 mappen inkludere "Ipconfig.exe", "cmd.exe" og "ping.exe." Cmd.exe er kommandolinjen skallet som du kan bruke til å skrive inn tekst kommandoer til datamaskinen. Ipconfig.exe og ping.exe er programmer som du kan bruke til å konfigurere og teste Internett-forbindelsen.

Slette System32

Hvis du prøver å slette system32 fra Windows Utforsker, vil du mest sannsynlig får en feilmelding fra Windows om at du ikke har de nødvendige tillatelsene. Andre metoder for å slette mappen finnes, som for eksempel å lage en bat fil med Notepad som i hovedsak tvinger Windows til å slette den. Men slike metoder vanligvis presset på intetanende databrukere som er uvitende om den ødeleggende effekten disse metodene kan ha på sine datamaskiner.

Effekter av Slette System32

Hvis du sletter system32, datamaskinen vil enten krasjer brått, eller det vil fungere veldig tregt før neste omstart. Hvilken situasjon oppstår, avhenger av din versjon av Windows. I begge tilfeller vil du ikke være i stand til å starte opp Windows på nytt. Uten system32, er ikke Windows i stand til å fungere. Hvis du vil gjenopprette funksjonalitet, ville du må bruke systemreparasjons med installasjons CD Windows. Denne prosessen vil installere system32 til sin rette plass i "Windows" -mappen.