Hvilke enheter kan du koble til ruteren?

Hvilke enheter kan du koble til ruteren?


Hjem og kontor rutere bruker en allment vedtatt datanettverk standard kalt Ethernet. Selv opprinnelig utviklet for datamaskiner, Ethernet og dens trådløs fetter, Wi-Fi, støtte et økende antall digitale enheter. I tillegg til PCer og bærbare datamaskiner, rutere aksepterer smartphones, gaming utstyr og apparater, og bringer nye nivåer av verktøyet, samhørighet og Internett-tilgang til hverdagslige gadgets.

PC-er

Stasjonære og bærbare datamaskiner har vært router vennlige siden slutten av 1990-tallet og fremveksten av bredbånd Internett. Ruteren etablerer et indre nettverk for hjemmet eller kontoret og fungerer som en "bro" til Internett, noe som gir deg tilgang til e-post, Internett og andre ressurser. PC kobles til ruteren med en Ethernet eller Wi-Fi-nettverkskortet, som oversetter data til nettverks-kompatible signaler. Ruteren tildeler hver av PCene en IP-adresse - et tydelig identifikator som gjør at tilkoblede maskiner til å sende og motta informasjon til hverandre og til det offentlige Internett.

Håndholdte enheter

De fleste smarttelefoner og nettbrett kommer pre-utstyrt med Wi-Fi-kapasitet, slik at de kan brukes på hjemmenettverket rett ut av boksen. For å koble opp en av disse enhetene til ruteren, bruker du oppsettet hjelpeprogram til å søke etter lokale (Service Set Identifier SSID) eller Wi-Fi-nettverksnavn. Når du ser ditt eget nettverk i listen som kommer opp, velger du den og skriv inn passordet for ruteren. Når du har aktivert nettverket på din mobile enhet, faller den automatisk tilkobling når du forlater området og re-kobler når du kommer tilbake. Fordi Wi-Fi bruker IP-adresser, men ikke fysiske tilkoblinger, kan en ruter støtter dusinvis av trådløse enheter.

Home Entertainment

Mange hjemmeunderholdningsenheter som Blu-ray-spillere og set-top-bokser er utstyrt med Wi-Fi, noe som gir enheter tilgang til tjenester som for eksempel spillsider, Pandora og Netflix. Ruter-kompatible underholdningsenheter inkluderer Roku, Apple TV og Xbox. Koble dem til nettverket er den samme som for mobile enheter: liste over tilgjengelige Wi-Fi-nettverk, velger du én og logge inn.

skrivere

Laserskrivere har lenge støttet Ethernet-tilkoblinger; mer nylig, har Wi-Fi-kompatible inkjet-modeller blir tilgjengelige for hjem og kontor bruk. Når du er koblet til en ruter, kan flere brukere dele disse skriverne fra stasjonære PCer, bærbare datamaskiner eller mobile enheter. Tidligere modeller var Ethernet-bare; senere versjoner støtte både hardt kablede og trådløse tilkoblinger.

Appliances

Husholdningsapparater som kjøleskap, vaskemaskiner og tørketromler har fått Wi-Fi behandling de siste årene. En ruter plass disse på samme måte som andre enheter - de får en IP-adresse og bli en del av det lokale nettverket. Apparater tilby eksterne statusoppdateringer, varsler mobiltelefonen når en last av Klesvask er gjort, for eksempel. De har også diagnostisk programvare som kan hjelpe deg med å løse problemer med maskinen.