Hvor å Feilfri Windows virus med Linux

Hvor å Feilfri Windows virus med Linux


Når Windows-PCen har virus problemer, i stedet for å ta det med til butikken, prøve noen enklere løsninger først. En av de enkleste og beste måtene å rense datamaskinen er med Linux. Flere gratis anti-virus Linux LiveCD er på nettet for nedlasting. De omfatter SystemRescue, Dr. Web Antivirus, Kaspersky Antivirus, AVG Rescue CD og BitDefender Rescue CD. Alle har Linux som sin base "kernel". Du må laste ned en, brenne den på CD, boot fra CD og skanne harddisken for virus og andre ekle filer.

Bruksanvisning

1 Finn ISO-fil for hver av rednings CDer du ønsker å laste ned (se referanser). Alternativt kan de ISOs installeres til USB via en USB-installer kalt Unetbootin.

2 Brenn ISO-filen direkte til CD-R. Det finnes mange gratis, kvalitet ISO Burner programmer tilgjengelig for nedlasting. Windows 7 har en innebygd og mange Linux-distribusjoner gjør, også. Hvis din brenner programvare ikke håndterer ISO-brenner, kan du prøve noen av de gratis. Tre gode er InfraRecorder, Active ISO Burner og Free ISO Burner (se Ressurser).

3 Endre oppstartsrekkefølgen i BIOS på datamaskinen. Dette innebærer vanligvis å trykke "F2", "ESC" eller "Delete" når logoen til maskinen blinker på skjermen i begynnelsen av oppstart. Teksten under sier "Press (det som tasten) for å gå inn setup."

Når du har kommet inn i BIOS, naviger til "Boot Order" skjermen og endre den primære oppstartsalternativ til CD. Hvis du har installert Rescue ISO til USB, som også kan gjøres, og deretter endre grunnskole til USB.

4 Start maskinen på nytt slik at den starter fra redningsplaten. Det begynner som regel å skanne etter en innledende melding som spør hvilken stasjon som skal skannes. Noen av rednings plater operere fra en tekstbasert grensesnitt, men andre har et grafisk skrivebord. Prøv verktøyene som tilbys, og bare slette filer som skivene anbefaler slettes.

Hint

  • Prøv så mange eller så få av disse rednings plater som du vil. De er svært forskjellige, men de har alle Linux inne. Sjekk ut hver og en hjemmeside for mer informasjon.