Hvor å låse opp Unrar Zip-filer for Mac

Hvor å låse opp Unrar Zip-filer for Mac


Komprimerte filer ikke tar opp så mye plass som ukomprimerte filer på en harddisk, og de laster ned og laste opp mye raskere enn en ukomprimert fil. Både Zip og Rar har blitt svært vanlige metoder for å komprimere filer for overføring og lagring på Internett. Ofte en Rar eller zip-fil er låst, og krever et passord; så lenge du har passordet, låse opp og dekompresjon er lette å håndtere med UnRar, et shareware program for Mac OS X.

Bruksanvisning

Låse opp en Zip eller Rar fil

1 Last ned UnRar søknaden. Det er helt gratis å laste ned og er ikke en tidsbestemt eller bare delvis fungerende prøveversjon. Så bør du aldri trenger å betale for å bruke UnRar. For å være sikker på at det ikke finnes virus, laste ned filen direkte fra UnRar nettsted (se Ressurser).

2 Installere og starte den UnRar søknaden. Ved nedlasting, merker at UnRar programmet ikke har et installasjonsprogram sammen med det. Bare dra den UnRar ikonet til programmer mappen for å installere den. Du kan navigere til programmer-mappen på Mac-bruker stien Finder> Applications. Etter UnRar er installert, dobbeltklikk for å starte den.

3 Forbered UnRar. Legg merke til at UnRar programmet er helt grunnleggende. Den har en one-vindu grensesnitt med svært få alternativer. Velg desktop fra avtrekks til rullegardinlisten. Klikk på passord teksten, som ligger i øvre høyre del av UnRar boksen. Det er her du kommer til å låse opp Zip eller Rar-fil. Angi unlock passord, hvis det er en, inn i boksen og klikk på OK-knappen.

4 Dekomprimere filen. Klikk på knappen Bla gjennom teksten, som ligger rett til høyre for passord teksten. Naviger til plasseringen av Zip eller Rar-fil ved hjelp av pop-up-boksen. Klikk på åpne-knappen. UnRar vil nå dekomprimere filen og åpne den på skrivebordet.

5 Test filen. Mesteparten av tiden, vil UnRar fortelle deg om det var ute av stand til å dekomprimere en fil ved å vise en melding i hoveddelen av UnRar vinduet. Men noen ganger er det ikke. Test filen ved å åpne den fra skrivebordet. Hvis filen er ufullstendig eller ikke fungerer, kan det hende du har tastet inn feil passord, eller filen kan være skadet. Dette er altfor vanlig blant mange av Internetts tilgjengelig Zip og Rar filer.

Hint

  • Det er mulig å åpne en Rar eller zip-fil med UnRar selv om du ikke har et passord. Men dette kan ikke være helt lovlig, og det er ikke så enkelt. Hvis du ønsker å prøve det, må du lære å bruke Brute forcer passord gensere og decrypters.