Hvordan å administrere en iTunes Podcast

Apples iTunes er den mest utbredte metoden som brukes til å levere podcaster til et publikum. Opprinnelig podcaster ble ble utformet for å bli levert som lydfiler til en iPod, derav navnet. I dag kan podcaster med lyd, video eller tekstfiler. For å administrere en iTunes podcast, må du først opprette en episode eller episoder. Du må da opprette en Real Simple Syndication, eller RSS, fôr til podcasten. RSS-feed består i Extensible Markup Language, eller XML, et tekstformat.

Bruksanvisning

1 Lag dine podcast-episoder. En tradisjonell podcast er et lydopptak, men iTunes støtter andre dokumentformater. Du kan mate en podcast i iTunes med video, lyd eller tekstfiler. De støttede formater inkluderer .m4a, .mp3, .mov, .mp4, .m4v, PDF og EPUB.

2 Poste podcast-episoder til en nettside med en offentlig adresse. Du må ha et sted å være vert for podcasten, og det må være plassert gjennom en offentlig nettadresse. Dette betyr at du ikke kan presse podcast-episoder til iTunes fra datamaskinen, med mindre du er vert for et nettsted med en statisk adresse hjemme.

3 Opprett en XML-fil som samsvarer med RSS 2.0-spesifikasjonen og som inkluderer de anbefalte iTunes RSS-tagger. Du kan opprette denne filen med et tekstredigeringsprogram eller et spesialisert verktøy program eller online service. De ikke-standard RSS-koder som iTunes anbefaler inkludere <itunes: summary> og <itunes: category>. Standard felt som iTunes bruker til å indeksere ditt podcast er tittel, forfatter, beskrivelse og søkeord koder på <kanal> og <item> nivåer av XML-filen.

4 Send din XML feed filen til din webserver, og sende inn nettadressen til RSS-strømmen til iTunes. Ulike hosting-tjenester som WordPress, Blogger eller Drupal lar deg konfigurere fôr ulike måter. Se dokumentasjonen for nettstedets publiseringsplattform. For å sende inn nettadressen for podcaststrømmen, åpner skjema for innsending - https://phobos.apple.com/WebObjects/MZFinance.woa/wa/publishPodcast - i iTunes på datamaskinen.

5 Oppdatere RSS-feed når du legger til nye episoder. Når du oppretter en ny podcast episode, legge til en ny <item> -del til din podcast feed XML-fil ved hjelp av et tekstredigeringsprogram eller verktøyet du brukte til å lage XML feed. ITunes-katalogen leser alle strømmer en gang per dag, og vil legge til nye episoder etter den oppdaterer din feed.

Hint

  • Du trenger en gyldig iTunes-konto for å sende inn en podcast. Logg inn på kontoen din før du sender inn feed.