Hvordan å optimalisere et bilde for web

Hvis et bilde filen er for stor, vil nettsiden ta lengre tid å laste ned, og de besøkende kan bli frustrert. Optimalisere en bildefil reduserer filstørrelsen og hjelper det lastes raskere.

Bruksanvisning

1 Sørg for at bildet er lagret i JPEG-format (for fotografier og andre rike dybde bilder) eller GIF-format (for strektegninger, utklipp og logoer). Dette er de formatene som gjenkjennes av de fleste nettlesere.

2 Redusere filstørrelsen uten å ofre kvaliteten på GIF-bilder ved å redusere fargene som brukes. Mange GIF-bilder kan reduseres til 16 farger (se "Hvordan redusere fargene i et bilde med en Paint-programmet").

3 Dra nytte av bildespesifikasjons taggene i HTML (se "Hvordan lære HTML"). Ved hjelp av tags bildespesifikasjon, kan du gjøre et lite bilde større, og dermed spare fil plass ved ikke å måtte bruke en større fil.

4 Bruk en online bilde kompressor, for eksempel JPEG Wizard eller GIF Cruncher. Disse gratis tjenester komprimere størrelsen på bildefilen uten å redusere kvaliteten.

5 Laste ned eller kjøpe et bilde kompressor program, for eksempel Adobe Imageready. Mange bildekomprimering programmer tilbyr også bilderedigeringsmuligheter og krever ikke at du kan koble til Internett for å bruke dem.

6 Sjekk om din bilderedigeringsprogram støtter grafikk interlacing (for GIF-filer only). Interlacing grafikk får dem til å laste ned linje for linje i stedet for å ta lang tid å fullt laste.

7 Finn ut om din bilderedigeringsprogram kan skape en progressiv JPEG. Progressive JPEG-filer fungerer på samme måte som interlaced GIF-filer ved å la bildet belastning linje for linje.

Hint

  • Å gjøre bakgrunnen på et GIF-bilde gjennomsiktig reduserer pikselstørrelse.
  • Noen nettsteder tilbyr tjenester som vil analysere ditt nettsted og fortelle deg hvilke objekter som kan reduseres.
  • Bruk bilder med måte på websiden "velge de gode og spare resten til en annen side.
  • Bruk beskjæringsverktøyet i et bilderedigeringsprogram for å kutte ut unødvendige deler av bildet.
  • Bruk alltid et antivirusprogram når du laster ned programmer eller andre filer fra Internett.
  • Innhente tillatelse før du bruker noen ulisensiert eller opphavsrettsbeskyttet utklipp.
  • Ikke bruk bilder fra en annen webside uten tillatelse fra nettstedets eier.