Hvordan Aktiver Stand By-modus på en datamaskin

Ventemodus er en lavere strømforbruket modus som er designet for å redusere energiforbruket når datamaskinen ikke er i bruk. I tillegg til å spare strøm, kan denne funksjonen øke batterilevetiden hvis du bruker en bærbar datamaskin. Du kan aktivere ventemodus manuelt, eller du kan sette opp systemet til automatisk i hvilemodus etter en periode med inaktivitet. Ventemodus er referert til som "Hvilemodus" i Windows Vista og Windows 7.

Bruksanvisning

Windows XP

1 Klikk "Start" og velg "Slå av datamaskinen" for å få opp systemmenyen.

2 Klikk "Stand By" (gult ikon) i hvilemodus. Å bringe PCen ut av hvilemodus, beveger musen eller trykker på en knapp på tastaturet.

3 Klikk "Start" og få tilgang til kontrollpanelet hvis du vil at PCen automatisk i hvilemodus etter en periode med inaktivitet. Velg "Ytelse og vedlikehold" fra Kontrollpanel menyen, og velg deretter "Strømalternativer". Klikk på boksen ved siden av "System Stand By." Velg lengden på inaktivitet som kreves for å automatisk aktivere ventemodus. Klikk på "Apply" og deretter "OK."

Windows Vista

4 Åpne Start-menyen ved å klikke på Windows kulen i nedre venstre hjørne.

5 Klikk på pilen ved siden av "Lock" symbol. Velg "Sleep" fra listen for å sette maskinen i ventemodus.

6 Få tilgang til Kontrollpanel via Start-menyen for å aktivere ventemodus automatisk etter en periode med inaktivitet. Klikk på "Strømalternativer", og klikk deretter på "Endre Når datamaskinen Sleeps». Velg en tidsramme ved siden av "Sett maskinen i dvale." Klikk "Lagre endringer" og deretter "OK".

Windows 7

7 Klikk på Windows 7-ikonet for å åpne Start-menyen. Klikk på pilen ved siden av "Shut Down."

8 Velg "Sleep" fra listen for å sette maskinen i ventemodus.

9 Få tilgang til Kontrollpanel via Start-menyen til å aktivere ventemodus etter en periode med inaktivitet. Velg "System og Sikkerhet" og velg deretter "Strømalternativer". Klikk på "Endre planinnstillinger" på "Velg en Power Plan" side, og velg deretter "Endre avanserte strøminnstillinger." Velg "Sleep" og deretter "Sleep Etter" og velg hvor lang tid som kreves for å sette maskinen i ventemodus. Klikk "OK" og deretter "Lagre endringer".