Hvordan åpne en LZH

Hvordan åpne en LZH


Utviklet opprinnelig for Commodore Amiga-systemet, er LZH en filkomprimering format som gjør det mulig å redusere størrelsen på en fil (er) slik at det kan bli sendt eller overføres raskt via Internett. Den LZH formatet er lik den .zip og .lha filkomprimering formater og må åpnes med en spesiell verktøyet. Når åpen, er ukomprimert fil tilgjengelig for utskrift eller annen behandling. Verktøy er tilgjengelig for både Windows og Mac-plattformer for åpning LZH filer.

Bruksanvisning

1 Åpne datamaskinens nettleser.

2 Klikk på "Zipeg for Windows 2.4.0.923" linken i Resources i denne artikkelen for å laste ned Zipeg verktøyet for å åpne LZH filer. Hvis du bruker en Mac, klikker du på "Zipeg for Macintosh 2.4.0.923" linken. Verktøyet er gratis.

3 Klikk på "Last ned" for å laste ned verktøyet. Klikk "Save File", "Lagre som" eller "Lagre" når "Åpne zipeg-setup.exe" dialogboksen vises.

4 Naviger til katalogen der "zipeg-setup.exe" filen er lagret. Dobbeltklikk på programmets navn for å kjøre installasjonsprogrammet.

5 Klikk på "Godta" for å godta Zipeg lisensavtalen. Klikk "OK" når "Zipeg Prompt: Still filtypetilknytninger" dialogboksen vises.

6 Klikk på "Open" ikonet. Naviger til katalogen som inneholder LZH filen du vil åpne. Klikk på LZH filens navn å velge det. Klikk "Open". Zipeg vil vise LZH filens innhold i den høyre ruten i programmets vindu.

7 Klikk på LZH filen mappen i venstre rute i programvinduet Zipeg å velge LZH filen.

8 Klikk på "Browse" -knappen ved siden av "Extract til:" boksen for å velge den katalogen der du vil plassere innholdet i LZH filen.

9 Klikk på "Extract" -ikonet. Zipeg vil pakke ut filene til stede i LZH fil og plassere filer i katalogen du valgte i trinn 8.

10 Klikk på "File", "Exit" for å avslutte Zipeg.

Hint

  • Du kan også bruke 7-Zip for å åpne LZH filer. Verktøyet er gratis og kan lastes ned ved å klikke på "7-Zip 4,32" linken i Resources i denne artikkelen. 7-Zip åpner også .zip, .rar, CAB, ARJ, CHM, .cpio, rpm, .deb, .gzip, .bzip2, Z og .tar filformater.