Hvordan Hakk en PC veske å sette inn mer harddisker

Hvordan Hakk en PC veske å sette inn mer harddisker


Mange PC-produsenter tilbyr muligheten til å legge til en ekstra harddisk ved å inkludere en harddisk "bur" som kan romme mer enn én stasjon. Men hvis buret design ikke tilbyr denne funksjonen, kan du "hakke" eller "kit bash" saken og låne deler fra andre datamaskiner for å skape et stabilt bur for en annen harddisk.

Bruksanvisning

1 Trekk ut alle kabler fra baksiden av datamaskinen og åpne saken. Finn plasttappene som holder frontdekselet til kabinettet og fjern frontpanelet.

2 Undersøke det indre av maskinen. Legg merke til lengden på de elektriske linjer med sine plast 4-pin tilkoblingsbøssinger (noen ganger kalt «mollies") som kommer fra strømforsyningen. Hvis kontakten ledninger er kort, må du kanskje kjøpe en forlengelse adapter slik at en plugg ledning kan nå en ny harddisk plassering.

3 Bestem hva slags kabling kobler harddisken til hovedkortet. Hvis harddisken er IDE typen, vil en bred, flatkabel koble harddisken til hovedkortet. Undersøk dette IDE-kabel nær toppen av harddisken, på jakt etter en plug-in point for en annen stasjon. Hvis din IDE kabelen ikke har plass til en annen stasjon, undersøke hovedkortet, på jakt etter en åpen sekundære IDE-kontakten. Denne kontakten vil være om lag 2 inches lang og ca 1 / 4th av en tomme bred; slutten av en IDE-kabel plugges inn i denne kontakten. Hvis du ikke ser et gratis åpen sekundære IDE-port, må du kanskje installere et PCI RAID-kort for å installere mer enn en harddisk. De fleste datamaskiner som bruker SATA-tilkoblinger vil ha åpne SATA-porter på hovedkortet.

4 Mål avstanden fra stedet der du kan koble til en sekundær stasjon på hovedkortet til det stedet du tror det kan være lurt å montere en ekstra harddisk. Du må finne din nye harddisk nummer innenfor standard kabling avstander fra tilknytningspunkt til hovedkortet. Hvis din nåværende IDE-kabelen har en "head" for å koble til en annen stasjon, må du finne din andre stasjonen rett ved siden av den nåværende stasjonen så dette "hodet" kan nå den nye stasjonen. Hvis du kan koble til hovedkortet med en egen kabel, kan du finne den andre stasjonen nesten hvor som helst inne i saken: De fleste IDE eller SATA-kabler er tilgjengelig fra 6 inches til 18 inches i lengde.

5 Se på dagens harddiskkassen. Hvis harddisken er montert i en vertikal stativ på forsiden av kabinettet, avgjøre om du kan improvisere en monterings å legge til en ny stasjon utenfor dette buret. Hvis harddisken er montert i en horisontal rack, finne ut om det er plass i stativet, eller under rack, å montere en ekstra harddisk.

6 Unngå bokstavelig "hakking" ut eller fjerne andre chassis strukturer for å gjøre plass til en ekstra harddisk. Datamaskin tilfeller er bygget med litt "ekstra" hardware som kan ganske enkelt fjernes uten å skape andre strukturelle problemer. Hvis du må kutte ut chassis metall, fjerne hovedkortet og alle andre komponenter første. Rengjør saken grundig av metallspon før du installerer hovedkortet.

7 Fest den andre stasjonskassen til kabinettet i den beste plasseringen. Bruk de fire sideskruehullene som finnes på kantene av alle harddisker for montering formål. Hvis du ikke kan bruke de fire sideskruehullene direkte, konseptualisere hjelp hullene med ekstra braketter eller kleshengere du gjør fra gamle datamaskin deler eller strimler av aluminium. Ikke bore nye skruehull hvor som helst på harddisken direkte-vibrasjonene skapt av bore hull inn i stasjonen vil ødelegge det. Hvis bunnen av harddisken har eksponert elektronikk, ikke plassere denne siden av stasjonen flatt mot metall bunnen av kabinettet; flip kjøre over så elektronikken er beskyttet mot shorting mot andre metalloverflater.

8 Monter en stasjon på innsiden av sidedekselet iden av datamaskinen bare hvis det er ingen andre alternativ inne i kabinettet riktig. Plassere en harddisk på innsiden av dekkplaten vil gjøre fjerning av panelet vanskelig. Sørg for at en sidemontert stasjonen ikke forstyrrer bevegelige komponenter, for eksempel vifter, når sidepanelet er lukket. Bor hull gjennom sidedekselet panel og bolt denne andre harddisken bur til sidepanelet. Monter harddisken inne i denne nye buret og koble det elektriske Mollie og IDE eller SATA-kabelen til stasjonen.