Hvordan bli en E-Commerce Produktsjef

Mange murstein og motor selskaper velger å skape en profesjonell og lønnsom online tilstedeværelse gjennom e-handel. Andre selskaper gå direkte inn i e-handel salg av nye produkter uten nødvendigvis å ha fysiske butikker. En e-handel produktsjef fungerer som et sentralt bindeledd mellom en nettbutikk, dets produkter og kunder. Han fører tilsyn livsløpet til et produkt og sikrer at produktet er lønnsomt. Å bli en e-handel produktsjef innebærer å skaffe den nødvendige opplæring, utvikle de nødvendige ferdigheter satt og nettverk i stor utstrekning for å finne muligheter.

Bruksanvisning

1 Skaff en bachelorgrad fra et akkreditert universitet som tilbyr hovedfag i produktstyring, produkt markedsføring og bedriftsøkonomi. Fokus på konsentrasjoner som e-handel og web plattform ledelseskurs. Legg merke til at det vanligvis tar fire år å fullføre disse kursene.

2 Få erfaring ved å jobbe for en frakoblet, murstein og motor retail shop å bedre forstå kundenes ønsker, misliker, preferanser, kjøpe motivasjon og holdninger til enkelte produkter og merkevarer. Legg merke til at den beste måten å forstå kundene er å samhandle med dem ansikt til ansikt først.

3 Skjerpe dine ferdigheter og kunnskap om internett salgsteknikker i slike områder som søkemotoroptimalisering, online merkevare markedsføring og brukeradferd. Gjøre det ved å starte vår egen hjemmeside og installere en analytisk pakke som gratis Google Analytic. Utnytt ditt eget nettsted for å lære deg selv og for å forbedre disse ferdighetene.

4 Enkelt ut to eller tre forhandlere som interesserer deg og for hvem du aspirerer til arbeid. Følg dem nøye ved å observere deres produkt, type kunder, brukbarheten av deres nettbutikk, deres markedsføringsstrategier og innholdet i deres nettsted hjemmesider og e-nyhetsbrev.

5 Utnytt nettverket ved å delta på online messer og konferanser, for eksempel Internet World og teknologi for markedsføring og reklame. Delta i eller besøke så mange arrangementer som mulig, men sørg for å fokusere mer på din nisje områder av interesse, for eksempel mote eller teknologi. Utnytte disse plattformene for å lære av presentasjonene og for å møte andre fagpersoner.

6 Oppsøk ledige stillinger ved å kontakte noen av de menneskene du kommer over i løpet av ditt nettverk. Ta kontakt også med e-handel direktørene for de nettbutikker du har fulgt. Med forslag til hvordan de kan forbedre deres online tilstedeværelse; du kan lande en jobb med en av de nettbutikker.

7 Start e-handel produkt ledelse karriere i stillinger som produksjonsstyring assistent. Øke din karriere til en full e-handel produktsjef stilling ved å skaffe seg tre til fem år igjen av erfaring. Nettverk aktivt for å finne de mange mulighetene for godt betalende senior produktsjef stillinger.

Hint

  • E-handel er en svært allsidig og stadig skiftende felt. Holde seg orientert om trender i bransjen er obligatorisk hvis du ønsker å lykkes i dette feltet.