Hvordan Bøy en markering i GIMP

Den frie GIMP (GNU Image Manipulation Program) bilderedigeringsprogram er kraftigere enn du skulle tro gitt sin pris - det inneholder mange av de funksjonene som annonseres av kommersielle grafikk redaktører. Du kan bruke GIMP Bend Curve verktøy for å bøye et bilde eller et utvalg fra et bilde langs en kurve du tegner, og forhåndsvise resultatene før de faktisk påfører effekt.

Bruksanvisning

1 Velg den delen av bildet du vil bøye ved hjelp av GIMP utvalg verktøy. De markeringsverktøy vises øverst i verktøykassa, og inkluderer rektangulære, elliptiske, og frihånd alternativer.

2 Høyreklikk bildet, velg "Filter", pek på "forvrenger" og klikk "Bøy". Dette vil få opp dialogen Bøy.

3 Velg om du vil at kurven skal være basert rundt bildets øvre eller nedre grense. Se "Preview" panelet for å se hvordan dette påvirker bildet. Trykk "kopier" for å kopiere en kurve fra en kant til den andre.

4 Klikk og dra i "Endre Curves" panel for å justere formen på kurven, fortsatt ser på "Preview" panel. Velg "Smooth" for å hindre at kurven blir for ujevne eller "Free" for å tillate en kurve du kan tegne.

5 Klikk "OK" når du er ferdig, og deretter vente på rendering prosessen er fullført. Din nylig buet bilde vil vises i hoved GIMP vinduet.