Hvordan brenne lyd til en DVD-R

Hvordan brenne lyd til en DVD-R


Digital musikk gir en bekvemmelighet som er enestående av lyd-CDer, men at bekvemmelighet kommer til prisen av potensielt miste all musikken din hvis du opplever en maskinvarefeil. Konvertering musikken din til CD er problematisk fordi lyd-CDer ikke holder så mye som DVD-er, noe som resulterer i flere plater som du trenger for å holde styr på. Også, hvis du brenne digital musikk til CD, må du "rippe" platen på nytt for å sette musikken tilbake på din digitale spiller. Denne prosessen vil resultere i et tap av lydkvalitet. Brenne musikk til DVD sikrer at originalene forblir urørt. Sikkerhetskopiering musikksamlingen på denne måten gir fred i sjelen å vite at du raskt og enkelt kan gjenopprette musikken din hvis behovet stadig oppstår.

Bruksanvisning

Brenning av lyd til DVD-R i Windows

1 Lag en mappe på harddisken din og gi den navnet noe sånt som "Burning Folder."

2 Kopier musikk som du vil brenne inn i "Burning Folder" og sørge for at det ikke overstiger 4,5 gigabyte i størrelse. Du kan sjekke størrelsen på mappen ved å holde musepekeren over mappen og klikke på høyre museknapp, deretter klikke på venstre museknapp på "Properties".

3 Sett inn en tom DVD-R-plate i PC-ens optiske stasjonen.

4 Velg all musikken du kopierte inn i mappen. Du kan gjøre dette enten ved å trykke "Ctrl" og "A" på tastaturet eller klikke på "Edit" og deretter "Select All" under the Burning Folder vinduet.

5 Høyreklikk på en fil i Burning Folder en gang, velger du "Send til" og klikk på "DVD RW-stasjon." Et nytt vindu vil dukke opp som viser en liste over filer du kopierte fra "Burning Folder."

6 Klikk på "Brenn til plate" i venstre panel av vinduet.

7 Sjekk innholdet på platen når den brennende prosessen er ferdig å sørge for at alle filene dine ser riktige ut. Plukk noen fil på måfå for å spille for å sørge for at det fungerer, og deretter merke platen med en tusj markør og lagre på et trygt sted. Gjenta denne prosessen til du har sikkerhetskopiert hele musikksamlingen din.

Brenning av lyd til DVD-R med Mac OSX

8 Lag en mappe på harddisken din og gi den navnet "Burning Folder."

9 Kopier musikk som du vil brenne i den brenn mappe og sørge for at det ikke overstiger 4,5 gigabyte i størrelse. For å sjekke den nåværende størrelsen på den musikken du har kopiert, trykker du "Command", "Option" og "I" på tastaturet for å få opp vinduet som viser størrelsen på mappen.

10 Sett inn en tom DVD-R-plate i Mac optiske stasjon. En plate ikon vises på skrivebordet ditt. Dobbeltklikk på den for å åpne den.

11 Merk all musikken fra Burning Folder (trykk "Command" og "A" på tastaturet eller klikk på "Edit" og deretter "Select All"), og drar sangene til DVD-R-vinduet.

12 Klikk på "File" og deretter "Brenn plate" for å brenne musikken til DVD-R. Sjekk innholdet på platen når brenningen er ferdig å sørge for at alle filene dine ser riktige ut. Plukk noen fil på måfå for å spille for å sørge for at det fungerer, og deretter merke platen med en tusj markør og lagre på et trygt sted. Gjenta denne prosessen til du har sikkerhetskopiert hele musikksamlingen din.