Hvordan bruke en Open Office database på et nettsted

Hvordan bruke en Open Office database på et nettsted


Open Office programvare gir åpen kildekode kontor-programvare for digital tekstbehandling, presentasjoner, regneark, grafikk, databaser og mer. Programmene laste inn vanlige datamaskiner og lagre data i en internasjonal åpen standard format. Open Office databaser lese og skrive filer fra andre kontorprogramvarepakker, noe som gjør det til et populært gratis alternativ for å lage og lagre informasjon. Nettstedet eiere som ønsker å dele sine databaser kan enkelt laste ned Open Office databasen til deres nettstedets filene til å tilby database informasjon, samt å tillate utvalgte brukere å holde databasen oppdatert.

Bruksanvisning

1 Last ned Open Office-programmet fra sitt nettsted (se referanser). Klikk på "Last ned nå" fra Open Office sin hjemmeside, og klikk "Save Now" på vinduet som dukker opp da. Vent til Open Office for å laste inn i datamaskinen, og velg deretter mappen du vil lagre filen.

2 Åpne Open Office-fil fra mappen. Velg "Database". Velg "Opprett en ny database" og deretter "Open Database for redigering." Lagre databasefilen i en lett tilgjengelig mappe på datamaskinen.

3 Velg ønsket metode for å lage databasen. Alternativene inkluderer opprette databasen tabellen i en design-visning, bruker databasen veiviseren Open Office for å opprette en database og lage tabellen ved å angi de feltene som er tilgjengelige for visning. Se på de tilgjengelige før du velger alternativer.

4 Angi hvilke type database for å lage med Open Office. Alternativer inkluderer å skape en database for tabeller, spørringer, skjemaer eller rapporter.

5 Opprette databasen, sette inn den informasjonen som trengs i de riktige feltene. Lagre filen med jevne mellomrom for å unngå å miste arbeid i tilfelle av en plutselig datamaskin omstart eller annen uventet datamaskin svikt.

6 Opprette en nettside på nettstedet for databasen. Åpne opp forberedt nettside og laste databasefilen til nettsiden. Hver web byggmester har en annen metode for å laste opp filer fra en datamaskin harddisk til nettstedet. De fleste web utbyggere til rette for en enkel prosess der web manager kan bla harddisk på datamaskinen for å finne filen og laste det direkte til nettstedet. Last opp Open Office databasefilen fra datamaskinens harddisk til nettstedet.

Hint

  • Selv om databasen URL vil bare ha et bestemt antall brukere med passord, husk at hackere kan skrive et nettsted database, ofte uten mye bråk. Derfor bør man ikke legge sensitiv informasjon (for eksempel personnummer eller kredittkortinformasjon) på en database som vil gå opp på en nettside.