Hvordan bruke VobSub med Windows Media Player

Den VobSub plug-in for Windows Media Player legger undertekst til video-filer kodet med DivX eller Xvid codec. Det betyr at hvis du ser på en utenlandsk video komprimert med DivX eller Xvid, må du installere VobSub før Windows Media Player kan vise undertekster knyttet til filen. Heldigvis er installasjon av VobSub designet for å være en enkel prosess, og når plug-in er installert, er like enkelt som å sette undertekstfilen i riktig mappe vise undertekster.

Bruksanvisning

1 Last ned VobSub plug-in. Dobbeltklikk på den nedlastede filen og klikk "Next" for å installere.

2 Naviger til mappen på datamaskinen som inneholder en DivX eller Xvid film filen du ønsker å legge til undertittel data til.

3 Flytt VobSub undertekstfilen, identifiseres ved en ".vst" suffiks, i samme mappe som videofilen det tilsvarer.

4 Høyreklikk på videofilen og klikk "Gi nytt navn." Høyreklikk den merkede teksten, og velg "Kopier".

5 Høyreklikk på tekstfilen og velg "Gi nytt navn." Høyreklikk den merkede teksten, og velg "Lim inn." Kontroller at navnet på tekstfilen likevel ender i ".vst," trykk "Enter" for å endre filnavnet.

6 Høyreklikk på videofilen og velg "Åpne med." Klikk på "Windows Media Player." Videoen åpner med tekstingen automatisk ved VobSub plug-in.

Hint

  • Hvis teksting ikke vises når du åpner filmfilen etter installasjon av VobSub plug-in, sørg for at filnavnene av både film og tekstfilen er nøyaktig det samme, inkludert mellomrom og tegnsetting. Hvis du lastet ned filmen og undertekstfilen i en pakke, døpe undertekstfilen å matche filmfil er vanligvis ikke nødvendig.