Hvordan bygge en drøm datamaskin

Så du ønsker å vite hvordan å bygge en drøm datamaskin. Selv om du kanskje ønsker alle bjeller og fløyter, kan du ikke være i stand til eller villig til å slippe et par grand på datamaskin deler. Det første trinnet i å bygge en datamaskin er å vite hvilke deler du skal kjøpe og hvordan du kan kjøpe dem. Så kommer den delen hvor du setter det hele sammen.

Bruksanvisning

Deler

1 Besøk til din lokale Best Buy eller Fry. Husk at du ikke skal kjøpe noe under dette besøket. Se på datamaskiner som koster mest, og deretter de andre-lags seg og merke deres spesifikasjoner. Ta så detaljerte notater som du kan; vanligvis alt er skrevet på en slip foran datamaskinen. Sjekk CPU-hastighet, harddiskplass, RAM og videospesifikasjoner.

2 Velg deler. Med CPU og skjermkort, vil du være på jakt etter nest beste. Det beste er vanligvis den siste tingen på markedet, koster dobbelt så mye, nominelt er bedre og kanskje ikke har blitt testet godt før du går til markedet. Med RAM, finne ut hva de beste datamaskinene bruker og kjøpe to av dem; RAM er rimelig billig, og vil øke hastigheten på datamaskinen din betraktelig. Samme med harddisken hvis du har råd til det; harddisker har blitt mye rimeligere nylig.

3 Forskning priser på din deler. Start med eBay, Yahoo! Shopping og Amazon.com. Lag en liste over de laveste prisene på anerkjente forhandlere. Til slutt ta et besøk til en lokal datamaskin show, gå rundt og sammenligne priser; kjøpe hva som er billig og bestille resten (se Ressurser nedenfor).

4 Kjøp din CPU på messen hvis det er mulig; du kan få den forhandleren for å velge den perfekte hovedkort for det og, om nødvendig, konfigurere jumper innstillingene hvis du spør. Matching en CPU til et hovedkort og sette konfigurasjonene kan være noe vanskelig selv for de som vet hva de gjør. La dem montere CPU og kjøler også, hvis det er mulig.

5 Velg et operativsystem, helst Windows XP. Du kan plukke opp en brukt eksemplar på eBay. Det er en mye mer solid operativsystem enn Windows Vista, som går vesentlig tregere. Men noen av de nyere programmer kan ikke kjøres på XP; du må vurdere hva du gjør og hvordan du vil gjøre det.

montering

6 Åpne saken og montere hovedkortet i saken i henhold til produsentens spesifikasjoner. Deretter kobler du til strømkablene som er beskrevet i hovedkortets manual; tilkoblinger variere basert på brettet. Til slutt kobler den lille hvite plast endte ledninger fra saken, igjen etter hovedkort manualen; disse kontroll ting som strømbryteren og harddisk lys.

7 Ved hjelp av de aktuelle manualer, sette harddisken til primary master. Still inn DVD-ROM til sekundær master og DVD-brenneren til secondary slave. DVD-ROM vil være den du bruker til å installere ting; holde bruken lavere på DVD-brenner for brenning av DVDer.

8 Montere DVD-stasjoner og harddisker i de aktuelle bukter. DVD-stasjoner vil gå inn i større stasjoner i saken som har tilgang fra fronten; harddisken vil gå inn i en mindre bukt, vanligvis rett under og litt ute av syne.

9 Bruke IDE kabler (lange, brede og tynne) som fulgte med DVD og harddisker, koble hver stasjon til hovedkortet i henhold til hovedkortets manual. DVD-stasjoner vil dele en ledning og koble inn den sekundære flekk med harddisken du kobler til den primære. Deretter kobler hver til strømforsyningen ved hjelp av de riktige kabler; disse vil ha hvit plast ender.

10 Installer den trådløse, video og lydkort i hovedkortet; hvis du ikke vet hvilke spor å bruke, hovedkortets manual. Skru topper inn i siden av saken for økt stabilitet.

11 Sett dekselet tilbake på saken og koble skjerm, tastatur, mus og strømkabler. Start opp maskinen og følg instruksjonene på på skjermen for å gå inn i oppstartsmenyen.

12 Finn opp oppstartssekvensen i oppstartsmenyen, og lage din DVD-ROM først i køen i oppstartsrekkefølgen. Deretter sette operativsystemet plate i stasjonen og start datamaskinen. Følg Operatin systemets instruksjonene for å fullføre oppsettet.