Hvordan Crimp en RJ45-kabel

Hvordan Crimp en RJ45-kabel


RJ45-kontakter brukes sammen med UTP (Universal Twisted Pair) Cat5 nettverkskabel for å opprette Ethernet-tilkoblinger. Disse blir ofte brukt for å koble datamaskiner sammen på et lokalt nettverk (LAN). Disse type tilkoblinger er nyttig, for eksempel på steder som ikke kan motta et signal fra et trådløst nettverk. For å opprette en Cat5 forbindelse med denne typen kabel, må du avslutte tilkoblingen ved krymping en RJ45-kontakt på enden av kabelen.

Bruksanvisning

1 Mål lengden som du trenger for din Cat5 kabel og klippe det til ønsket lengde.

2 Skjær enden av kabelen i en 90 graders vinkel med trådkutterne. Bruk ledningen stripper eller en kniv for å skjære av omtrent en tomme fra isolasjonen ved enden av ledningen.

3 Ordne fargede signalkabler basert på hvordan de trenger å bli satt opp for din bruk. En rett signal nettverkskabel, for eksempel, vil bli kablet annerledes enn en krysset kabel. Bruke et lite stykke tape for å holde ledningene i riktig rekkefølge.

4 Slip en RJ45-kontakt over enden av ledningene. Kontakten skal sitte tett over Cat5 kabel. Metall terminaler i RJ45 kontakten skal plasseres over de fargede ledninger i Cat5 kabelen når riktig plassert.

5 Sett i kontakten og ledningene inn i RJ45 crimper. Trykk godt ned. Du skal føle kontaktene inne i RJ45-kontakten pressen gjennom ledningene inni.

Hint

  • Hvis isolering av ledningene med en kniv, må du være forsiktig.