Hvordan deaktivere CD-ROM og DVD Autokjør i Windows

Den optiske medier fra de fleste programvare distributører inneholder en Autokjør-fil. Denne klargjøringsfilen forteller Windows til å lansere en bestemt kjørbar automatisk når du setter inn en plate i datamaskinens optiske stasjon, noe som sparer deg bryet med å gjøre det manuelt. Slå av Autokjør ved hjelp av Windows Registerredigering.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen, skriv inn "regedit" - uten anførselstegn - i søkefeltet og trykk "Enter". Dette laster Windows Registry Editor.

2 Gå til "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ Explorer" som ligger på venstre ruten ved å klikke hver mappe.

3 Finn og dobbeltklikk på "NoDriveTypeAutoRun" verdi, som ligger på den høyre ruten. Dette åpner en dialogboks som heter "Rediger DWORD (32-biters)."

4 Klikk på alternativknappen ved siden av "Decimal", og deretter skrive ned nummeret som vises i "Value data" feltet. Som standard verdien på Windows 7 maskiner er "145." Oppbevar dette nummeret på et sikkert sted i tilfelle du bestemmer deg for å aktivere dette alternativet.

5 Slett nåværende antall, og erstatte den med "255", klikk på "OK" -knappen. Dette deaktiverer Autokjør på alle enhetene på datamaskinen. Restart maskinen for å bruke endringen.