Hvordan du bytter fra 32 Bit til 64 Bit for Windows Vista Home

Hvordan du bytter fra 32 Bit til 64 Bit for Windows Vista Home


Hvis du bruker Windows Vista og datamaskinen har en 32-bits prosessor, kan du være interessert i å oppgradere til 64-bits versjon av Vista. En 64-bits prosessor kan håndtere mer minne og gjøre en datamaskin kjører raskere i noen tilfeller. Dette kan være nyttig hvis datamaskinen er en server, eller hvis du trenger å bruke en rekke programmer på en gang. Den 64-bits versjon av Windows Vista fungerer raskere og mer effektivt på datamaskiner med en 64-bits prosessor. Du kan få 64-bits Windows Vista installasjon DVD fra Microsofts nettsted.

Bruksanvisning

1 Kontroller at datamaskinen har en 64-bits prosessor. Du kan stand til å finne en etikett på CPU som sier datamaskinen har en slik prosessor. Hvis du ikke er sikker, klikk på "System og vedlikehold" i "Control Panel" og velg "Performance Information and Tools». Klikk "Vis og skriv ut informasjon" og se på "System" for å se om datamaskinen er 64-biters.

2 Besøk windowsvista.com/64-bit å bestille 64-bits Windows Vista-DVDen fra Microsoft.

3 Finn Windows Vista-produktnøkkelen for den gjeldende versjonen av Vista, som ligger på en gul klistremerket på Vista CD eller DVD-saken. Du må oppgi produktnøkkelen, sammen med ditt navn, adresse, e-postadresse og kredittkortinformasjon. Du vil bli belastet en liten avgift og frakt og håndtering, ifølge Microsoft.

4 Følg monteringsanvisningen for din 64-bit DVD når den kommer.

Hint

  • Ikke fjerne 32-bits versjon av Windows Vista før du installerer 64-bit-versjonen; det opprinnelige operativsystemet må fortsatt være på datamaskinen når du oppgraderer.