Hvordan du flytter en kolonne i Microsoft Excel

Microsoft Excel tilbyr flere måter å gjøre mange vanlige regnearkoppgaver. Ulike versjoner av Excel varierer i sine meny- og verktøylinjealternativer for å manipulere data, men alle moderne versjoner av Excel bruke sunn klikk og tastetrykk metoder. Enten du bruker Excel 2003, 2007 eller 2010, kan du enkelt flytte en kolonne fra en del av regnearket til en annen, eller til et helt annet regneark eller en arbeidsbok. Legg merke til at du flytter kolonner kan endre formler i andre kolonner som bruker flyttet kolonnen som et referansepunkt, så lagre dine data før flyttingen og sjekke formler etterpå for å sikre data nøyaktighet.

Bruksanvisning

1 Åpne Excel-arbeidsbok til regnearket som inneholder kolonnen du vil flytte. Hvis du flytter den til en annen arbeidsbok, åpne den andre arbeidsboken til målet arket også.

2 Klikk på kolonneoverskriften for kolonnen du vil flytte. Bruk den innebygde Excel kolonneoverskriften med pre-tildelt brev, ikke en brukerdefinert kolonneoverskriften. Ved å klikke på innebygde header vil velge hele kolonnen.

3 Trykk på "Ctrl" og "X" tastene samtidig for å kutte kolonnen fra den opprinnelige plasseringen.

4 Klikk på kolonneoverskriften til høyre for der du vil at kolonnen satt inn, enten det er i samme regneark eller andre steder. Dette vil markere kolonnen du bare klikket.

5 Trykk "Ctrl" og "V" samtidig. Dette vil lime kolonnen til venstre i uthevet område, flytte den til målplasseringen.